Læserbrev

It-inhabilitet truer offentlig digitalisering

Debat
7. juni 2017

Det offentlige er presset på alle ledder og kanter – og det forventes samtidig, at det offentlige skal levere et velfærdssamfund i verdensklasse. Det kræver, at vi i fællesskab løfter Danmark ind i den fjerde industrielle revolution.

Direktør i Digitaliseringsstyrelsen Lars Frelle-Petersen slog i artiklen »Staten vil skære ned på brugen af konsulenthuse i store it-projekter« (den 29. maj) til lyd for, at staten skal tage et større ansvar for udbud af store it-projekter. Udtalelsen kommer på baggrund af, at de digitale skeletter bliver ved med at vælte ud af de offentlige it-skabe.

Jeg er enig i, at fremtidens digitale Danmark skal føres an af det offentlige, som også kan bryste sig af mange vellykkede digitale projekter, som eksempelvis cpr-registret og dertilhørende sundhedsdata.

Men mangel på it-kompetencer er en højaktuel problemstilling. Erhvervsstyrelsen har regnet sig frem til, at der i 2030 vil mangle 19.000 it-specialister.

IDA har i en dugfrisk analyse fået svar fra 673 it-specialister i det offentlige og det private på, hvad der definerer det gode job, og hvad der kan motivere til jobskifte mellem sektorer. Analysen dokumenterer, at det offentlige i en tid med spareøvelser overalt har store udfordringer i kampen om de digitale talenter.

Staten skal gøre sig store anstrengelser for at være en attraktiv arbejdsgiver. Kampen om højtkvalificerede medarbejdere bliver kun hårdere og hårdere, og både offentlige og private virksomheder i Danmark er i international konkurrence om at tiltrække de dygtigste talenter, der skal fremtidssikre vores digitale velfærdssamfund.

Thomas Damkjær Petersen er formand for Ingeniørforeningen, IDA

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her