Læserbrev

Overklassens antirygekampagne er sund fornuft

Debat
7. juni 2017

I klummen »Antirygekampagner er blevet overklassens moralske irettesættelse af underklassen« (den 2. juni) konkluderer Informations journalist Rasmus Bo Sørensen, at den ældre, rødvinsdrikkende overklasse fører en nedladende og moralsk antirygekampagne mod underklassen.

Ramus Bo Sørensen mener også, at den samme overklasse undlader at føre en lignende kampagne mod alkohol, fordi den i så fald også ville ramme dem selv.

Kunne det tænkes, at misforholdet mellem antiryge- og antialkoholkampagner ikke bare skyldes overklassens lyst til at forkæle sig selv, men også at der ifølge Sundhed.dk er dobbelt så mange, som dør af tobaksskader – og ofte som ganske unge – end af alkohol, narkotika, mord, selvmord, brand, AIDS og trafikulykker tilsammen?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jakob Lilliendahl

Der går vist nogle detaljer tabt når man blander det hele sammen.. Alkohol er et giftigt opløsningsmiddel. Og der er rigtig mange der bliver syge af det, og der er rigtig mange der dør af det.. Og at decideret drukkultur er ganske ganske reel ting her i landet, endda fra barnsben, kan der vist ikke være tvivl om..

Henning Kjær

Det er sandt af rygeres gennemsnitlige levealder er kortere end ikke rygeres, men alkohold giver anledning til utrolig meget mistrivsel inkl. vold i familierne. Børn og ægtefæller/partnere lider under voksnes alkoholdmisbrug.
Vold og rygning følges ikke sammen som vold og alkohold.

Jakob Lilliendahl

Også til klassetænkningen:

For at den herskende klasse virkelig kan føle sig forenet, så den kan føle sig som én stamme, dvs. som én stor familie, er pres udefra ligeså nødvendig som båndene mellem klassens medlemmer. Dette pres kan sikres ved at fremhæve og udvide kløften mellem de herskende og de beherskede. Jo stærkere en følelse af, at de beherskede er en anderledes og fuldstændig underlegen race, jo stærkere vil enhedsfølelsen være blandt de herskende. Vi kommer på denne måde frem til det fundamentale princip, der kun meddeles efter nogen tøven, om at klasserne ikke må blande sig med hinanden: »Enhver sammenblanding mellem eller omskiften fra én klasse til en anden«, siger Platon »er en stor forbrydelse mod byen, og kan med rette fordømmes som den mest usle ondskab.« Men en så rigid opdeling af klasserne må retfærdiggøres, og et forsøg på at retfærdiggøre den kan kun gå ud fra påstanden om, at de herskende er de beherskede overlegne. Derfor prøver Platon at berettige sin klassedeling ved hjælp af den trefoldige påstand om at herskerne er overlegne i tre henseender - ved deres race, deres uddannelse og deres værdisystem.
- Det åbne samfund og dets fjender, bind 1 s. 65

Jakob Lilliendahl

Også håber jeg fascist-Larsen og hans proselytter læser med!

Jakob Lilliendahl

50 FLUER med et smæk!