Læserbrev

Regeringen blåstempler oliejagt – stik imod egen klimapolitik

20. juni 2017

Regeringen vil give tilladelse til mindst 30 års olie- og gasjagt på dansk grund, selv om det er i direkte strid med Paris-aftalen. Hvornår bliver regeringens ord om den danske klimaindsats mon til konkret politik?

I denne uge giver regeringen med al sandsynlighed tilladelse til, at det hollandske selskab Nail Ressources Denmark kan undersøge Lolland-Falsters undergrund for fossile brændsler de næste 30 år. Det er den helt gale vej at gå, når vi i stedet burde være i fuld gang med at afvikle, ikke bane vejen for mere efterforskning og udvinding af olie og gas.

Regeringen har selv skrevet i sit regeringsgrundlag, at Danmark skal arbejde nationalt for, at vi bidrager til at begrænse den globale opvarmning til maksimalt to og helst halvanden grader. Det er det, vi har forpligtet os til at gøre med Paris-aftalen, så vi undgår at bidrage til katastrofale klimaforandringer.

Det er en helt rigtig intention fra regeringens side, men de store klimaambitioner kommer desværre langt fra til udtryk i den førte politik. For hvis målet om at begrænse den globale opvarmning skal nås, betyder det helt konkret, at størstedelen af klodens fossile energireserver skal forblive i undergrunden.

Og det er det stik modsatte, regeringen udtrykker med tilladelsen til efterforskning og udvinding af olie i Danmark.

Det kan simpelthen ikke lade sig gøre for regeringen at nå sit eget mål om at omstille Danmark til et lavemissionssamfund baseret på 100 procent vedvarende energi i 2050, hvis de bliver ved med at understøtte jagten på fossile brændsler.

Først med Nordsø-aftalen og nu med tilladelsen til olie- og gasjagt virker det, som om regeringen udskyder løfterne til sidste øjeblik. Men det er ren utopi at tro, at man kan omstille hele Danmarks energisystem på kun et par år. Og det må man gå ud fra, at regeringen også godt ved.

Derfor har jeg nu indkaldt klimaministeren til samråd for at høre, hvordan han mener, en tilladelse til efterforskning og udvinding af olie i Danmark hænger sammen med regeringens egne klima- og energimål. For mig at se hænger det overhovedet ikke sammen.

Christian Poll er klima- og energiordfører i Alternativet

 

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Philip B. Johnsen
  • Dina Hald
Eva Schwanenflügel, Philip B. Johnsen og Dina Hald anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Fortællingen om kapitalisme drevet af den økonomisk forbrugsdrevet vækst, har ikke givet mening siden 1896, da Svante Arrhenius (1859-1927) beskrev den menneskeskabte globale opvarmning ved afbrænding af kul, olie og gas.
Read more: http://www.lenntech.com/greenhouse-effect/global-warming-history.htm#ixz...
At slyngler hæves til ærens top,
at smiger mæskes, og sandhed tigger,
at rige sluge den arme op,
og dyden nøgen på gaden ligger,
at bånd og stjerne
og tomme hjerne
forenes ofte, ja, mer end gerne,
det ser man tit, det ser man tit.
Drikkevise fra 1787 om datidens magtmisbrug fra vores danske regeringen, men et billede på den generelle tendens i Europa, der i Sydeuropa udløste den franske revolution (1789-1799)

Folketinget anno 2017 er rigtig nok folkevalgt, men tjener kun overklassen, kapitalisme og kapitalisterne, det er ikke vanskeligt at regne ud, hvordan det ender på sigt, for Danmark og Europa med den førte politik.
Folketingets alternative fakta eller løgn om nødvendighedes politik, den økonomisk vækst på fossilt brændstof, er for flertallet i Folketinget ensbetydende med, at det er i orden at lyve svindle og bedrage befolkningen for at overklassen, kapitalisme og kapitalisterne, kan bevare deres førende positioner i samfundet, det er en udvikling vil få sin naturlige afvikling, her forklaret med enkelte og kendte ord hvorfor, af den siddende amerikanske præsident under borgerkrigen 1861-1865.

"You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time."
Abraham Lincoln

Philip B. Johnsen

PS.
Der har været gjort flere forsøg på regulering af den kapitalistiske vildfarelses, først en CO2 afgift regulering af økonomisk forbrugsdrevet vækst i 1920'erne, en afgift lagt på den enkelte vare for afbrænding af kul, olie og gas, men det blev opgivet og alle senere forsøg på effektiv regulering af kapitalisme, er ligeledes blevet opgivet, nu senest i rækken FNs klimamål Paris-aftalen.

Der er derfor tilsyneladende stadig, den dag i dag, kun en vej ud af overklassens og politikernes undertrygelse og løgne, en trist nedtælling med indbygget udløbsdato i form af menneskeskabte klimaforandringer og tilstødende flygtninge og på sigt folkevandring, mindst 250 millioner de kommende 35 år anslår UN.

Ellers tak til Christian Poll for læserbrevet og et godt råd til hele Folketinget:
Enrich not Exploit

"First proposed by Arthur Pigou Arthur Pigou in 1920 is for the product in this case, CO2 emissions to be charged at a price equal to the monetary value of the damage caused by the emissions."
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Carbon_price

Philip B. Johnsen

Hvis du læser kommentarer her på dit læserbrev i Information Christian Poll, så vil jeg lige påminde om ufravigelig sandhed, ud fra den forhåndenværende bedste verificerede videnskab på området, du kan eventuelt videresende dem til dine kollegaer på borgen, hvis de fortsat lyver om deres gode intentioner for klimaet.

Når politikere påstå, at der er tid i klimaregnskabet, til omstilling på gas afbrænding og samtidig udfasning af olie afbrænding, så er det ikke bare forkert, det er imod bedrevidne og dermed løgn.
Se link: https://m.youtube.com/watch?v=-T22A7mvJoc

Vitale fakta om dansk CO2 udledning.

Fra link: Rockwool Fonden har Centre for Economic and Business Research (CEBR) på CBS.
"Danmark har forpligtet sig til ambitiøse mål for at begrænse udledningen af drivhusgasser. Og målt på udledningen af CO2 fra dansk produktion går det fremad. Men dette mål medtager alene CO2 fra produktion inden for Danmarks grænser og måler dermed ikke CO2-belastningen fra det samlede danske forbrug. En væsentlig begrænsning i det produktionsbaserede mål er, at udledninger, der er knyttet til vareimport, ikke medregnes.
Med forskningsmidler fra Rockwool Fonden har Centre for Economic and Business Research (CEBR) på CBS nu undersøgt, hvad det betyder for målopfyldelsen, hvis man opgør CO2-belastningen fra det samlede danske forbrug. Analysen viser, at Danmarks forbrugsbaserede årlige CO2-udledning siden 1996 har været op til 18 procent højere, end det traditionelle CO2-regnskab indikerer."
Link: http://www.rockwoolfonden.dk/app/uploads/2015/12/Faktaark_CO2-udledning-...

Danmark ligger således officielt på en CO2 udlednings liste på en 13.-plads, men det er fup og svindel.
I Danmarks klimaregnskab medregnes ikke varer vi forbruger i Danmark, der ikke er fremstillet i Danmark, hvilket samlet i forhold til befolkningstallet, produktions og forbrugsmønster, fortæller en helt anden historie om Danmark, med en samlede set ekstrem sorte klimapolitik.

Her er et alvorligt eksempel på vare vi forbruger, men fejlagtigt ikke er en del af klimaregnskabet i Danmark.

Fra link:
"Produktion af sojabønner til danske grise lægger beslag på et areal i Sydamerika på størrelse med Sjælland.
Samtidig bliver foderet produceret med sprøjtemidler, der er forbudt i EU. En højere andel af lokalbefolkningen bliver syge af kræft end andre steder, og børn bliver født med misdannelser. Regnskov bliver ryddet, og klimaet lider under den intensive sojabønne-produktion, viser rapport.

Pigen på fotoet bor tæt på sojamarker i Argentina, hvor man sprøjter med pesticider, der er forbudt i EU, fordi de kan skade naturen og gøre mennesker alvorligt syge."
Link: http://www.dr.dk/Nyheder/Viden/Miljoe/2013/11/10224956.htm

Christian Poll jeg håber du har held til at få indkaldt klimaministeren til samråd, hvilket jeg tvivler på vil lykkes, men skulle han møde op, så ønsker jeg dig god vind, men man bør desværre overveje om ministeren skader mere end gavner sagen ved at komme til orde, hvis han som han plejer uimodsagt i pressen, får lov til, at lyve uden nogen konsekvens, uden at være sagt imod og forholdt den forhåndenværende bedste verificerede videnskab på området.