Læserbrev

Er sproglig kunnen en journalistisk dyd?

22. juni 2017

Der er sjældent ret meget at grine ad i en nekrolog. Men jeg må indrømme, at jeg fik mig et billigt grin, da jeg i Lasse Soll Sundes nekrolog om Helmut Kohl i Information den 17. juni så Angela Merkel citeret for i Frankfurter Allegemeine at have kaldt Kohl for »den gamle slagtehest«.

I kronikken står der »das alte Streitross«, altså »den gamle stridshest« – hvad der jo er meget rammende.

Da jeg havde grinet af, blev jeg grebet af en lettere sørgmodig undren over, at journalisten eller andre på redaktionen ikke havde undret sig over ordet »slagtehest«. Nysgerrighed og en vis sproglig kunnen må vel stadig høre til de journalistiske dyder?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Tjek evt. ordnet.dk. Begge dele - ad og af kan benyttes sammen med grine og visse andre ord.