Folk

FOLK

Ved David Rehling
Debat
3. juli 2017
FOLK fra dagens avis

Jens Henrik Daugaard

Tårnværnere

Ikke alle udmeldinger fra Forsvarsministeriet er krigeriske. I fredags udsendte ministeriet denne meddelelse: »Restaureringen af det tidligere fæstningsværk Store Tårn på Christiansø nu er færdig og klar til at tage imod øens beboere og besøgende.«

Spindoktorer

Som det er skik i nutidens statslige meddelelser, sørger V-forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens spindoktorer for at skubbe ministeren ind med vise ord: »På Christiansø møder fortiden nutiden. Det er restaureringen af Store Tårn et godt symbol på.«

Engagerede

For at ingen skal være i tvivl om ministerens engagement i Store Tårn, citeres Hjort også for at mene: »Det er et spændende projekt, som mange gode kræfter har bidraget til, og jeg er sikker på, at det bliver en oplevelse for øens besøgende og beboere.«

Donorer

Som det også er blevet tradition i nutiden, er det store projekt ikke gennemført som en ren statsopgave. Til Store Tårns gennemgribende istandsættelsesomkostninger på 30 millioner kr. er der ydet betydelige donationer fra Realdania og Augustinus Fonden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her