Folk

FOLK

Verden over er frøers kvækken forstummet af sorg. Muppet Studio har fyret Steve Whitmire, der siden 1990 har lagt stemme til frøen Kermit

Tonya Wise

Debat
17. juli 2017

Frøelskere

Verden over er frøers kvækken forstummet af sorg. Muppet Studio har fyret Steve Whitmire, der siden 1990 har lagt stemme til frøen Kermit. På sin hjemmeside erklærer Whitmire sig »sønderknust over at have svigtet« Muppet-grundlæggeren Jim Henson.

Afløsere

Som Kermits stemme afløste Whitmire i 1990 Jim Henson, da denne i en alder af kun 53 år døde af en ignoreret halsbetændelse. Steve Whitmire var blevet en del af Muppet-truppen allerede i 1978. Han har bønfaldet studiet om at beholde sin Kermit-røst.

Kaldte

Whitmire skriver: »For mig er Muppets ikke bare et job, en karriere eller en lidenskab. De er et kald, en påtrængende, uafviselig, umulig-at-modstå måde at leve på. De har været mit livs gerning, siden jeg var 19, og jeg føler, jeg er på toppen af min formåen.«

Disney-kritikere

Den nådesløse afskedigelse har udløst en flom af netkritik af Walt Disney Studierne, der er de egentlige ejere af Muppet-showet. Mange gør gældende, at Disney siden Walts død i 1966 har været et gustent profitforetagende uden visioner om kunst.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her