Jeg er gennemsnitlig, og det er ret fantastisk

Det ekstraordinære bliver hyldet i vores verden, og vi higer efter præstationer ud over det sædvanlige. Men vores samfund er indrettet efter det gennemsnitlige – og det er virkelig heldigt for mig
Grøn bølge på en københavnsk cykelsti. 

Grøn bølge på en københavnsk cykelsti. 

Jacob Ehrbahn
13. juli 2017
Delt 95 gange

Forleden skete der noget fantastisk. Jeg ramte en af de grønne bølger på vej til arbejde og skulle ikke stoppe for rødt lys én eneste gang ti lyskryds i træk.

Det vilde var, at jeg ikke gjorde noget særligt for det. Jeg cyklede hverken ekstra langsomt eller ekstra hurtigt, mine fødder trampede bare i pedalerne i en helt naturlig takt, og så ramte jeg grønt. Hver gang.

I de første tre kryds med grønt lys lagde jeg ikke rigtigt mærke til det, og jeg følte mig også lidt bagud et par gange, når jeg blev overhalet af de lycraklædte med skiftetøj i attachemapperne på vej mod indre by.

Men så gik det op for mig, at de hurtige cyklister aldrig nåede særlig langt foran mig, fordi de måtte vente på skiftet fra rødt til grønt lys – i modsætning til mig, der med en horde af andre cyklister i samme tempo kunne glide fra det ene grønne lyskryds til det andet.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for John Christensen
John Christensen

Mennesker er efter min mening ikke "gennemsnitlige" - som er et matematisk udtryk.
Mennesker kan være almindelige og ordinære, eller specielle unikke - ikke ekstraordinære. Tak.

En Berlingomand, er en mand som lader sin kone træffe alle beslutninger - inklusiv valg af bil!

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Alle er middelmådige og alle er ekstraordinære på forskellige områder. Jeg synes, at alt for mange er middelmådige, når de vælger forbrug: de bruger alt for mange penge på en bil, f.eks., i stedet for at holde sig til de tre objektive kriterier: 1) at den er prisbillig, 2) at den opfylder formålet, men ikke mere, 3) at den kører så langt på literen, at det aldrig bliver en økonomisk belastning at bruge den.
Jeg har altid haft ondt af de mange unge mænd, der ikke kan finde på andet at lokke partnere til med end smarte biler. Det gælder også på en lang række andre forbrugsområder, hvor folk er for fokuserede på økonomisk formåen fremfor at være fokuserede på, hvad de har lyst til.