Husk nu at nyde det! Det er en ordre!

Vi lever ikke længere i en forbudskultur, men i en påbudskultur. Kig engang på din t-shirt, din spegepølse eller din colaflaske. De indeholder med al sandsynlighed et påbud, du skal leve op til: Enjoy! Men det er et hysterisk krav
18. juli 2017
Delt 31 gange

»4 kanelsnegle for en 20’er«. Det er Statoils reklame, der ægger og prikker til min lyst. Jeg var egentlig ikke sulten, men det er jeg nu. Måske. Eller hvad? Jeg ved det ikke. Men nu løber mit mundvand i hvert fald. Pawlov, Pawlow – navnet ringer en klokke.

Mens jeg overvejer sagen, falder mit blik på reklamens bonusinfo: »SMAGSGARANTI« står der. Hele to gange faktisk. Og så står der noget med småt: »Elsker du ikke smagen, får du pengene tilbage.« Jamen helledusseda! Så er der da ikke noget at rafle om, tænker min jyske hjerne. Statoil, here I come!

Men så er det, min københavnerkritiske hjernehalvdel slår til. Den del, der forlod Jylland uden at se sig tilbage, og som har gået på KU og læst religionskritik og kritisk sociologi. For lad os nu prøve at tage reklamens påstand for pålydende.

Forestil dig den scene, kærer læser, hvor jeg – efter at have taget en to-tre bider af den første snegl – går tilbage i butikken, lægger den halve kanelsnegl på disken, og siger til ekspedienten: »Hør her, Karin, jeg elsker ikke den her snegl. Jeg vil gerne have mine penge tilbage.«

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Anne Eriksen
    Anne Eriksen
  • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
    Eva Schwanenflügel
  • Brugerbillede for Lise Lotte Rahbek
    Lise Lotte Rahbek
Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer