Ingrid har rod i privaten, men det har de sgu alle sammen i ’Rejseholdet’

Sarah Lund og Saga Norén er 10’ernes utilpassede kvindelige krimihelte. Jeg savner 00’ernes Ingrid Dahl, der også havde sit at slås med, men alligevel formåede at være et nogenlunde helt menneske
Sarah Lund og Saga Norén er 10’ernes utilpassede kvindelige krimihelte. Jeg savner 00’ernes Ingrid Dahl, der også havde sit at slås med, men alligevel formåede at være et nogenlunde helt menneske
Ulla Voigt
17. juli 2017
Delt 20 gange

Første gang Rejseholdet rullede over skærmen, gik jeg i tredje klasse, og jeg måtte gerne blive længe oppe og se med, så længe jeg lukkede øjnene under de scener, der var forbudt for børn.

Og jeg husker, at jeg blev, hvis ikke småforelsket, så i hvert fald dybt fascineret af Mads Mikkelsens Allan Fischer med slikhåret, læderjakken, rygertænderne og den rappe kæft. Det var vist møgsexet, dengang i begyndelsen af det nye årtusind.

I mange år har Fischer stået for mig som den største karl, den største trussetyv blandt både strømere og hangarounds. Men efter et nyligt gensyn må jeg erkende, at hukommelsen har spillet mig et puds. Eller måske er det bare alderen, der har givet mig klarsyn.

Fischer er en forsmået lille dreng. Rejseholdets største player hedder Ingrid Dahl. Bragt til live af Charlotte Fich med powersuit, smilerynker og kortklippet rødt hår; den danske panserpendant til Sex and the Citys karrierekvindekarikatur Miranda Hobbes.

Ingrid Dahl er også en karrierekvinde. Drabschef, selv om der aldrig fandtes en kvindelig sådan hos Rigspolitiets ægte Rejsehold. Enlig mor med forsømte børn.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Annemette Due
    Annemette Due
  • Brugerbillede for Jørn Vilvig
    Jørn Vilvig
  • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
    Eva Schwanenflügel
Annemette Due, Jørn Vilvig og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Henrik Brøndum
Henrik Brøndum

Det passer ikke, der ikke er noget der hedder karrieremænd. Det er vi allesammen - undtagen taberne selvfølgelig.

Brugerbillede for Grethe Preisler
Grethe Preisler

Hvad var der egentlig i vejen med det gode gamle kønsneutrale udtryk karriererytter? Et ord som alle normalt begavede børn af såkaldt pæn familie kendte og også vidste, hvad der mentes med, fra de blev gamle nok at sidde med ved middagsbordet, hvor 'de voksne' underholdt hinanden med beretninger om livets gang på arbejdspladsen uden for hjemmets fire beskyttende vægge?

I de gode gamle dage for ikke så længe siden, hvor termen "karrierekvinde" bare var en eufemisme for ordet "ravnemor".