Læserbrev

LA mangler respekt for offentligt ansatte

10. juli 2017

Liberal Alliances spidskandidat til kommunalvalget i København, Alex Vanopslagh, efterspurgte for nylig slogans til sin valgplakat på sin Facebook-profil. Selv foreslog han »Mindre Hanne fra kommunen, mere personlig frihed og ansvar«.

Jeg har ofte hørt Alex Vanopslagh og andre liberale tale nedladende om kommunalt ansatte. De retfærdiggør arrogancen med argumenter om papirnusseri og overflødigt bureaukrati. Det er tomme ord, for jeg tror ikke på, at der findes én politiker eller kommunalt ansat, der bryder sig om unødvendigt papirarbejde.

De offentligt ansatte arbejder hårdt for at gøre hverdagen nemmere for os københavnere. De fortjener ikke, at et liberalt brølekor fortæller dem, at de fordriver tiden med at udføre et arbejde, som er spild af penge, og som indskrænker folks personlige frihed.

Der er mangel på respekt. Hvis vi ønsker det bedste for borgerne i vores by, skal vi stoppe med at opstille en falsk modsætning mellem det, politikere og offentligt ansatte arbejder for. I stedet må vi forstå, at vi arbejder for det samme, nemlig en effektiv offentlig sektor.

Laura Rosenvinge er kommunalvalgskandidat for Socialdemokratiet i København

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Thomsen

"I stedet må vi forstå, at vi arbejder for det samme, nemlig en effektiv offentlig sektor."
Netop - helt rigtigt - og hvad skal der så til for at nå det mål.
Lovgivning, der ikke er unødigt kompliceret?
Ledelse med incitamenter?
Whistleblower-ordning?

Leif Kajberg

Laura Rosenvinge påviser (10. juli), hvordan Liberal Arrogance går over stregen i skinger valgkampretorik med hårdtpumpede udsagn. "Mindre Hanne fra kommunen" lyder et forslag til LA-valgkampslogan. Men man kunne jo også vende den om: Mindre Natascha fra Forenede Care, Pleje Plus, Tryghedsplejen og Din Fleksible Service ApS og mindre Jonas fra Arriva (togselskab). Arriva har jo i mange uger, og i efteråret 2016, brilleret med massevis af aflyste togafgange i Midt- og Vestjylland på grund af "personaleforhold" og materielproblemer. Men medier og politikere lukker øjnene for Arrivas svigt over for togbrugerne. I Norge er der i de senere år blevet publiceret flere analyser af de dubiøse private ”velfærdsprofitører”, og der er gang i diskussionen om, hvordan velfærden og de udliciterede tjenester inden for fx ældrepleje og børneinstitutioner kan tages tilbage til kommunerne. Man kunne ønsker sig, at der herhjemme var et tilsvarende skærpet analytisk fokus på privatiseringens og udliciteringens vrangside. [Forslag til debatindlæg til den skrevne avis, afvist på grund af pladsmangel].