Læserbrev

Politikerne har ansvar for ordentlig sagsbehandling

21. juli 2017

En netop offentliggjort undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening viser, at hver sagsbehandler på jobcenteret på Lærkevej i gennemsnit har ansvar for 220 sager med aktivitetsparate borgere. Det vil sige borgere, der ikke er klar til job, og som ofte har flere udfordringer end arbejdsløshed.

Det antal sager per sagsbehandler er dybt uansvarligt, og det fjerner muligheden for, at sagsbehandleren kan yde et ordentligt stykke arbejde over for den enkelte borger.

Nu må politikerne i Borgerrepræsentationen og på Christiansborg komme på banen. For det er hos dem, at ansvaret ligger, og det er dem, der skal ændre forholdene for sagsbehandlerne og dermed sikre en ordentlig sagsbehandling for borgerne.

Lang sagsbehandlingstid og utilgængelige sagsbehandlere krænker borgernes retssikkerhed. Som borgere skal vi kunne stole på, at systemet gør det, som systemet skal, og at det hjælper de aktivitetsparate borgere. Borgeren skal ikke efterlades i ingenmandsland i flere år, fordi sagsbehandleren ikke har tid til at lave ordentlige planer for den enkelte. Det er uanstændigt.

Hos Dansk Socialrådgiverforening anbefaler de, at hver sagsbehandler råder over 40-55 sager i alt. På jobcentret på Lærkevej er det tal fire gange så højt. Kommunernes Landsforening har samme anbefaling, så hvis bare Københavns Kommune fulgte deres egen interesseorganisations anbefalinger, ville sagsbehandlerne have mulighed for at kende deres borgere og tid til at lave ordentlige planer sammen med dem.

I 3F foreslår vi, at hvis kommunen ikke kan afklare en borger i ressourceforløb på fem år, skal borgeren selv få muligheden for at beslutte, om vedkommende vil fortsætte i ressourceforløb, tildeles revalidering, komme på fleksjobordning eller på førtidspension. Fem år er lang tid, og hvis man ikke kan afklare et menneskes situation på den tid, så er der noget galt.

Ellen K. Lykkegård er socialpolitisk ansvarlig i 3F

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Lise Lotte Rahbek
Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu