Læserbrev

Puk Damsgårds fortalelse

27. juli 2017

»Specielt befolkningen i Mosul er ikke særlig begejstrede for de irakiske styrker,« udtaler Puk Damsgård til DR den 9. juli. Her slipper et lille glimt af sandhed gennem det ellers massive propagandatæppe. At befolkningen ikke er »særlig begejstrede« for de styrker, der har »befriet« dem, er det, vi normalt plejer at kalde for en fjendtlig besættelse.

Det er utvivlsomt rigtigt, at titusindvis af civile sunnier er blevet slået ihjel i Mosul. Men uden for de vestlige medier er der næppe nogen, der tror på, at det var IS, der gjorde det – for de er nemlig selv sunnier.

Der har fra mange sider igen og igen været advaret mod at lade Vesten støtte konglomeratet af en ren shia-regeringshær og diverse selvbestaltede shiamilitser i at »befri« en millionby udelukkende befolket af sunnier.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu