Stor sejr i Europa-Parlamentet for de blinde

Læserbrev
18. juli 2017

Europa Parlamentet har netop næsten enstemmigt vedtaget de love, der skal omsætte den såkaldte Marrakesh-Traktat til EU-lovgivning. Traktaten vil give mennesker med synshandicap adgang til læsematerialer i samme omfang som seende ved at undtage materialet fra de almindelige regler om ophavsret.

Europa-Parlamentet og Kommissionen har presset regeringerne, så vi omsider er ved at være i mål. Undervejs har rettighedshaverne lobbyet flere af EU's regeringer heftigt og med held – heriblandt kulturminister Mette Bock (LA), der nærmest uforbeholdent har taget rettighedshavernes parti. Det har ikke været noget kønt forløb.

Kulturministerens information til Folketinget om sagen har samtidig været mildt sagt mangelfuld. Bag de ufuldstændige meldinger fra ministeren til Folketingets Europaudvalg gemmer sig sandsynligvis det tvivlsomme faktum, at den danske regering har ignoreret de blindes interesser for at tækkes de indflydelsesrige rettighedshavere.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
    Eva Schwanenflügel
  • Brugerbillede for Torben Lindegaard
    Torben Lindegaard
Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer