Læserbrev

Baltikum er ikke en farlig region

Debat
24. august 2017

Information viser i en artikel den 4. august, at børn og unge i de baltiske lande får militær træning i en atmosfære af stigende frygt. Lad mig først gøre én ting klart: Det er forbudt at give militærtræning til børn i Estland, og vores frivillige forsvarsorganisationer overholder disse regler.

For det andet skal vi påpege, at Estlands frivillige forsvarsorganisationer er en legitim og vigtig del af det estiske nationale forsvarssystem – ligesom Hjemmeværnet er i Danmark – et faktum, som NATO- og EU-eksperter er bekendt med. Desuden har forsvarsstyrkerne fra andre NATO-allierede arbejdet tæt sammen med disse organisationer under mange øvelser.

Når man læser artiklen, kan man få den idé, at den baltiske region på én eller anden måde er farlig eller ustabil. At NATO-tropperne derovre forbereder sig på krig. Det gør de ikke. De holder fred.

Hvis man ikke kender fakta, kan artiklen faktisk skabe en stigende atmosfære af ustabilitet. Ikke i Estland, men her i Danmark. Som I måske ved, skal danske soldater til Estland på en NATO-mission i begyndelsen af 2018. Tropperne implementeres som en del af en fremskudt tilstedeværelsesmission, som blev besluttet på NATO’s topmøde i 2016.

Missionen er en del af en bredere indsats for at styrke NATO’s afskrækkelses- og forsvarsposition i regionen. Derfor er der også en endnu større risiko for, at Danmark bliver mål for handlinger, der skal underminere NATO’s solidaritet og kollektive enhed. Og først når vi forstår, at vi bliver angrebet, at vores svagheder bliver brugt og indser angrebenes metoder – så er der et håb.

Hvordan ser disse angreb ud? Vores modstandere er meget kreative, angrebet kommer altid som en overraskelse, og hvor du ikke forventer det.

For eksempel passer Informations artikel fra den 4. august godt til profilen. Ved hjælp af eksisterende fordomme skabes mistillid mellem allierede, sociale grupper, med videre. På denne måde kompromitterer værtslandet samt deres soldater (Estland) sig i øjnene af det afsendende land (Danmark) og skaber frygt blandt danske NATO-soldater og almindelige danskere.

Märt Volmer er Estlands ambassadør.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Nørgaard

Tak for det indlæg!!!!