Læserbrev

Dobbelte kønsstandarder

14. august 2017

Den svenske rockstjerne Claes Larsson går den 12. august på scenen ved årets udgave af Smukfest. Talsmanden for festivalen vil ikke forholde sig kritisk til, at en kvindehadende mand som Larsson optræder i Danmark.

Claes Larsson har mange gange udført hate speech mod kvinder. Blandt andet har han sagt, at: »Jeg tror, at mange mennesker opfatter mig som en kvindehader, hvilket jeg gerne står ved at være. Det skader ikke kvinder, at jeg hader dem«. Bør en dansk festival virkelig upåtalt lade en sådan misogyn mand optræde?

Nå nej, undskyld, historien er opdigtet. Den sande historie er, at den svenske popstjerne Zara Larsson, gentagne gange har udtrykt sit had til mænd, for eksempel således: »Jeg tror, at mange mennesker opfatter mig som en mandehader, hvilket jeg gerne står ved at være. Det skader ikke mænd, at jeg hader dem«. Og det er jo både kækt og lidt progressivt, ikke sandt? Dobbelte standarder?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Klüver
  • ulrik mortensen
  • Michael Hullevad
Per Klüver, ulrik mortensen og Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu