Læserbrev

Duplik til Eske Holm

Debat
16. august 2017

Fortalere for et forbud imod drengeomskæring, de såkaldte intaktivister, forsømmer ingen lejlighed til at lufte deres krænkelse over sommetider at blive beskyldt for racisme og antisemitisme, når debatbølgerne går højt på de sociale medier.

Derfor er det ironisk, at det netop er en person, der tidligere har udtrykt tydelige antisemitiske holdninger, nemlig tidligere balletdanser Eske Holm, man sender i byen i Information 9. august. Eske Holm udgav i 2014 en bog med den sigende titel Jødiske drengebørn – lavere status end hunde. Bogen er et åbenlyst antisemitisk smædeskrift, der beskriver jøder som »et storsnudet folk« og jødedom som »en gennemusund religion«.

Udover tiraden af vitterligt vås i Eske Holms læserbrev springer to ting os i øjnene. Dels kan det undre, at Eske Holm ikke åbent deklarerer sin holdning til jøder og jødedom, så læserne ved, i hvilket lys hans skriverier bør læses. Og dels er det illustrativt at følge, hvordan Eske Holms utilsløret jødehadske ytringer likes og deles i stor stil blandt intaktivister på Facebook, også af bestyrelsesmedlemmer af Intact Denmark.

Må vi anbefale, at de danske intaktivister strammer gevaldigt op, hvis ikke det skal klinge meget hult, næste gang de ømmer sig over at blive beskyldt for at gå antisemitismens ærinde?

Circuminfo.dk: Ian C. Skovsted, Sohail Asghar, Jette Møller, Nanna Solow, Dan Meyrowitsch.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Johnny Werngreen

Hvor er det en fattig argumentation at gå efter manden og ikke bolden. Bolden er, at man skal holde op med at skære i drengebabyers tissemænd. Selvfølgelig skal der være et forbud mod, at forældre foretager irreversible og smertevoldende indgreb på deres børn, uanset om det er omskæring, tatovering eller fjernelse af en øreflip.

Tino Rozzo, Bjarne Bisgaard Jensen, Torsten Brinch, Toke Andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Modstanden mod omskæring er ikke eller kun meget løst organiseret. Så hvad individuelle omskæringsmodstandere måtte finde på har selvfølgelig ingen betydning overhovedet, for andre modstandere eller for styrken af argumentet.
Man fornemmer en ganske ynkelig og uklædelig desperation hos folkene fra Circuminfo, når de så skamløst forsøger at styrke egen sag, ved at kritisere tilfældigt udvalgte modstandere.

Det er skal selvfølgeligt være forbudt, med straframme som anden vold, at omskære børn uden grund og uden informeret accept, og den kan de tidligst give når de er 15 år - længere er den ikke.

Tino Rozzo, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen og Torsten Brinch anbefalede denne kommentar