Fald ikke i svime over den skjulte klimaslyngel, Justin Trudeau

Canadas premierminister har status af liberal kæledægge. Men selv om hans inklusionspolitik fortjener ros, er sandheden, at hans miljø- og klimapolitik er lige så destruktiv som Donald Trumps – bare mere hyklerisk
Justin Trudeau falder i vandet under en kajaktur, en af hans utallige photo ops.

Justin Trudeau falder i vandet under en kajaktur, en af hans utallige photo ops.

Darryl Dyck
12. august 2017
Delt 6 gange

Donald Trump er så spektakulært rædselsfuld, at det er svært at flytte blikket fra ham – især efter at han opdaget sit krigslegetøj.

Men præcis fordi så mange stirrer målløst i hans retning, stiger faren for, at andre verdensledere kan slippe afsted med næsten hvad som helst. Vi behøver ikke se længere væk end mod nord for at finde et grelt eksempel i Canadas Justin Trudeau.

Nok er Trudeau verdens ultimative liberale kæledægge på overfladen. Der findes ikke andre statschefer på verdensscenen, der ser ud til kun lige at være trådt ud af et boyband.

Og vel har han mestret den canadiske inklusionspolitik til perfektion. Han inddrager indvandrere, viser medfølelse med flygtninge og insisterer på at sikre en stærk kvindelig repræsentation på alle regeringsniveauer. Alt dette er anerkendelsesværdigt. På så mange måder er han Trumps diametrale modsætning, og derfor er noget af hypen omkring ham veltfortjent.

Men ser vi på tidens mest brændende, mest presserende spørgsmål – på klimaforandringer – så er han en åndelig tvilling til den gamle orange knark i Washington.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Torben Skov
  Torben Skov
 • Brugerbillede for Dorte Sørensen
  Dorte Sørensen
 • Brugerbillede for Erik Karlsen
  Erik Karlsen
 • Brugerbillede for Kristen Carsten Munk
  Kristen Carsten Munk
 • Brugerbillede for Torben K L Jensen
  Torben K L Jensen
 • Brugerbillede for Torben Bruhn Andersen
  Torben Bruhn Andersen
 • Brugerbillede for Toke Andersen
  Toke Andersen
 • Brugerbillede for Niels-Simon Larsen
  Niels-Simon Larsen
 • Brugerbillede for Trond Meiring
  Trond Meiring
 • Brugerbillede for Peter Knap
  Peter Knap
Torben Skov, Dorte Sørensen, Erik Karlsen, Kristen Carsten Munk, Torben K L Jensen, Torben Bruhn Andersen, Toke Andersen, Niels-Simon Larsen, Trond Meiring og Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Peter Knap

Der er investeret så mange midler, både økonomisk og ideologisk, i fossil energi, og det skal jo forrentes. Så må kloden klare sig som den bedst kan, penge er vigtigere.

Brugerbillede for Trond Meiring
Trond Meiring

"Hans miljø- og klimapolitik er lige så destruktiv som Donald Trumps – bare mere hyklerisk."
Det samme kan siges, om 99% af andre lande og deres regeringer.

Flemming Berger, Kristen Carsten Munk, P.G. Olsen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for jens peter hansen
jens peter hansen

Canadas indvandringspolitik er den mest ulækre i verden. Kom hvis du har penge, kom hvis du har en uddannelse vi har brug for, kom hvis du har en der vil betale for dig. Ikke mærkeligt at indvandrerne i Canada gennemsnitligt har et højere uddannelsesniveau end den canadiske befolkning. Som flygtning, og de er håndplukkede, får du ét års hjælp og derefter svøm. Hvis du skal have en uddannelse på et universitet så koster det. At mange børn fra fremmed lande klarer sig rigtig godt i Canada skyldes naturligvis ovenstående betingelser. Forældre bliver inviterede til at fortælle i skolen om hvad de laver. Det er naturligvis let for de arbejder med noget spændende. I DK er det måske ikke så interessant at høre om bistandsloven på et sprog kun en brøkdel af eleverne forstår. Jo Canada kan! nemlig holde de besværlige ude!!

Brugerbillede for Henrik Brøndum
Henrik Brøndum

"Nok er Trudeau verdens ultimative liberale kæledægge på overfladen. Der findes ikke andre statschefer på verdensscenen, der ser ud til kun lige at være trådt ud af et boyband."

Burde kun findes i en tabloidavis.

Brugerbillede for Dorte Sørensen
Dorte Sørensen

Mon det er der fra, at Danmarks Energi-, forsynings- og klimaminister
Lars Christian Lilleholt (V) fået ideen om at hive al Nordsøolien op trods store investeringer og retfærdiggøre dette med, at indførslen af grønenergi koster og skal betales med Nordsøolien.

Brugerbillede for Trond Meiring
Trond Meiring

Trond Meiring,

"Hans miljø- og klimapolitik er lige så destruktiv som Donald Trumps – bare mere hyklerisk."
Det samme kan siges, om 99% af andre lande og deres regeringer."

De forskellige landes "økologiske og klimatiske destruktivitet" ligger naturligvis ikke på det samme niveau i sit omfang. USA udgør således meget af den "ene procent" i så måde, men 90% af landene er altså også en del af det samme problem, i større eller mindre grad.