Folk

Folk

Debat
28. august 2017

Joe Arpaio

I weekenden benådede Donald Trump den kontroversielle 85-årige tidligere sherif Joe Arpaio. Arpaio risikerede fængsel for foragt for retten og for ikke at efterkomme en ordre i en sag om hans ulovlige indsats mod illegale migranter.

Joe Arpaio II

Den kontroversielle sherif er blandt andet kendt for at drive et fængsel, han kaldte en koncentrationslejr, for racemæssig profilering, misbrug af offentlige midler, manglende forfølgelse af sexforbrydere og talrige andre skandaler.

Joe Arpaio III

Blandt de mere kulørte Joe Arpaio-initiativer var en ’Mugshot of The Day’-afstemning på sherifkontorets hjemmeside. Her blev der lagt billeder op af alle nyligt indsatte, og de besøgende kunne så stemme på, hvem de bedst kunne lide.

Joe Arpaio IV

Trumps begrundelse for benådningen var b.la., at Arpaio holdt »Arizona sikker«, men politisk har de to også haft fælles mål tidligere. Joe Arpaio var eksempelvis meget aktiv i jagten på Obamas fødselsattest – for skatteydernes regning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her