Folk

FOLK

7. august 2017

Planetbeskytter I

Den amerikanske rumfartsorganisation NASA har slået en stilling op som såkaldt Planetary Protection Officer, en person som skal beskytte vores planet mod andre planeter og omvendt. Det handler blandt andet om at forebygge spredning af sygdomme.

Planetbeskytter II

Stillingen blev oprettet i 1967, hvor USA og flere andre lande tiltrådte en international traktat om rumfart. Det kan vise sig at være nødvendigt med sådan en Planetary Protection Officer, selv om man kunne indvende, at der p.t. i højere grad er behov for at beskytte Jorden mod os, der bor her.

Fodboldkvinder I

Dameblade beskyldes ofte for at handle for meget om, hvordan man får mere overskud og færre kulhydrater, bedre sex og mere tid, og hvordan man indretter et lyst og funktionelt alrum. Men engang handlede det om andre end læseren: Hvordan får vi et kvindelandshold?

Fodboldkvinder II

I 1959 skabte ugebladet Femina Boldklubben Femina og lavede samtidig den første landsdækkende turnering for kvindelige fodboldhold i Danmark. I 1970 vandt Feminas hold det uofficielle verdensmesterskab for landshold i Italien. Foran 65.000 tilskuere.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu