Folk

FOLK

Debat
14. august 2017

Bolt I

20 meter før målstrengen sluttede en af atletikhistoriens mest glorværdige karrierer. Med depechen i hånden på mændenes 4x100 meter ville jamaicanske Usain Bolt sætte slutspurten ind, da han i karrierens sidste sprint kollapsede med krampe.

Bolt II

»Det er en tragedie at se en legende som ham ende sin karriere på denne måde,« sagde holdkammeraten Yohan Blake til NRK efter løbet. Blake gav de britiske VM-arrangører skylden for krampen. Løbet var nemlig 10 minutter forsinket, hvorfor Bolt efter sigende var kold.

Bolt III

Men måske var det nærmere en cirkel, der sluttede for verdens hurtigste mand. Karrierens punktum lignede nemlig til forveksling dens begyndelse. I Bolts første VM-finale i 2005 måtte den senere verdenskendte jamaicaner også udgå med krampe.

Bolt IV

Siden bød karrieren på tre OL- og tre VM-guldmedaljer på 100 meter og i alt 14 medaljer ved VM. Ligesom han går på pension som indehaver af verdensrekorden på både 200 meter og 100 meter. I 2009 løb Bolt 100 meter på 9,58 sekunder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her