Læserbrev

Genbrugsbutikkerne er livsvigtige for Kirkens Korshær

Debat
29. august 2017

Enhedslistens forslag om at lade kommunerne drive genbrugsbutikker er sympatisk, men kan blive et problem for de hjælpeorganisationer, hvis sociale arbejde blandt andet finansieres af indtægterne fra genbrugsbutikker.

I Kirkens Korshær deler vi forslagets grundtanke – det, der kan genanvendes, bør genanvendes. Vores bekymring handler om, hvordan vi skal hjælpe socialt udsatte mennesker på vores varmestuer og væresteder i hele Danmark, hvis indtægterne fra genbrug forsvinder.

Forslaget om at lade kommunerne drive genbrugsbutikker vil undergrave ikke kun vores, men også en række andre hjælpeorganisationers arbejde. Det har jeg svært ved at tro, er hensigten med forslaget.

Genbrug gør hjælpen mulig. Kirkens Korshær har godt 250 genbrugsbutikker over hele Danmark. De er drevet og bemandet af 9.000 frivillige, der med deres indsats skaber grundlaget for vores omfattende sociale arbejde. I vores arbejde møder vi de hjemløse, fattige, syge og udsatte mennesker.

De midler, vi rejser gennem vores genbrugsbutikker, bruger vi til at give udsatte mennesker det helt basale på vores varmestuer, væresteder og på vores herberger. Og der bliver desværre kun flere mennesker, der har brug for vores hjælp. Vi oplever, at der bliver mere og mere brug for de tilbud, vi har. Vi ser flere helt unge mennesker og flere familier, der kommer til os ramt af fattigdom, sygdom, misbrug, mistrivsel eller hjemløshed.

At genanvende de ting, der bliver indleveret på genbrugspladserne, er med andre ord med til at skabe grundlaget for, at Kirkens Korshær kan drive socialt arbejde for mennesker på kanten. Vi har erfaringen, udbredelsen, kendskabet, mandskabet og logistikken til at drive handel, der hjælper. Den erkendelse er også til stede i flere kommuner, hvor vi har aftaler om at afhente de salgbare effekter.

Derfor: Lad os om genbruget – så kan vi fortsat drive de tilbud, der hjælper mennesker i Danmark.

Helle Christiansen er chef for Kirkens Korshær

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her