Khaders kolonihistorie er værdipolitik, når den er værst

Læserbrev
12. august 2017

I sit indlæg i Berlingske den 7. august (»Måske var det forkert, at man holdt op med at kolonisere primitive samfund«) præsenterer Naser Khader en farligt selektiv fortolkning af kolonitidens effekter, der kun gavner hans egen ideologiske verdenshistorie. I Khaders version spiller slaveriet en mindre rolle, fordi kolonimagterne trods alt hjalp de primitive stater af med bizarre skikke, moderniserede deres økonomi og erstattede deres sharialov med vestlige værdier. Ud fra denne fortælling synes Khader egentlig, vi burde have fortsat koloniseringen lidt længere.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Toke Andersen
    Toke Andersen
  • Brugerbillede for Hans Larsen
    Hans Larsen
Toke Andersen og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu