Læserbrev

Kvinder hører hjemme i fodbold

Debat
9. august 2017

I DR Deadline onsdag den 2. august beskrev sognepræst Sørine Gotfredsen fodbold som krig, der passer bedst til mænd og dybest set er imod den kvindelige natur. Fodbold er en leg, der ligner krig, og det er ikke mere imod kvinders natur, end det er imod mænds natur at passe børn.

Ja, vi behandler kvinder anderledes i fodbold. Ikke for at kunne sammenligne køn, præstationer, popularitet eller boldstørrelse, men for at alle kan være med. Sørine Gotfredsens forplumrende snak om kvinders evner på fodboldbanen skader arbejdet, der får stadig flere piger og kvinder til at interessere sig for boldspil og idræt.

Og det er skidt, for Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet har dokumenteret, at fodbold markant nedbringer risikoen for blandt andet blodpropper, hjerteproblemer og diabetes. Baseret på forskningen har DBU skabt fodboldfitness målrettet kvinder. Medlemmerne strømmer til, og bedst af alt: De bliver hængende, fordi det er tilpasset netop deres niveau og kompetencer.

Kvinder hører hjemme i fodbold. Havde vi bakket op om det allerede i 1971, da kvindelandsholdet vandt verdensmesterskabet i Mexico, var der nok ikke gået 46 år, før kvinderne igen stod i en slutrundefinale.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jørgen Springborg

Bravo. Kvinder skal huske, at fodbold ikke er for de stumme. Kræv ligeret, så fodbold ikke kun er for heteronormative hvide mænd. Leve mangfoædigheden