Læserbrev

Stop EU’s miljøfjendske politik

Debat
7. august 2017

»Du danske sommer, jeg elsker dig!« skrev Thøger Larsen i 1923 – dengang bønderne ikke forgiftede fødevarerne før høst. Sprøjtningen med Roundup over de Danske kornmarker sker for at stoppe væksten. Derved spares omkostningerne ved tørring af kornet, som kort efter anvendes til brød og andre fødevare.

I dagens Danmark er der konstateret Roundup i en del drikkevandsboringer, og mange boringer må stoppe. Derudover har en rapport fra skolelægerne vist spor af Roundup i børnenes urin. Vi tvinges alle til ufrivilligt at indtage dette livsfarlige giftstof, som er kræftfremkaldende, forstyrrer vores tarmflora og hormonbalancen og kan give fosterskader.

Årsagen til, at dette miljøsvineri tillades, finder vi i EU-lovgivningen. Trods gentagne rapporter fra verdenssundhedsorganisationen WHO om farligheden ved brugen af Roundup, så vælger EU at støtte sig til en rapport udført af en embedsmand med tilknytning til Monsanto, som fremstiller Roundup. Hvordan kan vores politikere påstå, at de går ind for bedre miljø og grøn politik, samtidigt med at de går ind for EU’s miljøfjendske politik?

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Thomas Andersen

EU forhindrer ikke Danmark i at forbyde Round Up, det danske forlketing kunne - hvis der var flertal for dette - indføre et forbud allerede i morgen hvis de ville. EU tvinger ikke Danmark til at tillade Round Up.

Jeg hører også til dem som gerne havde set at EU forbød brugen af Round Up når nu vores tåbelige politikere herhjemme ikke kan finde ud af at gøre det. Men at gøre EU til skurken for en beslutning som helt ligger i det danske folketing er helt ved siden af.

Eva Schwanenflügel, Peter Knap, Torben Skov og John Andersen anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Og så er det jo desværre i særdeleshed danske politikere som i EU har arbejdet for at forhindre et forbud mod Round Up.

Eva Schwanenflügel, Peter Knap, Torben Skov, John Andersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

EU er uanset en miljø-skurk, måske bare lidt mindre slem end USA.

Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Michael Hullevad og John Andersen anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Det danske Folketing, og især den nuværende regering (også den norske, og de fleste af verdens øvrige regeringer), selskaber, militær-industrielle kompleks, anden industri, det konventionelle (ikke traditionelle/økologiske) landbrug og madindustri, havbrug, transport- og turismeerhverv er overvejende miljøfjendtlig.