Tidligere overborgmester Kramer er kapitalens tro væbner

Ført an af nuværende og tidligere borgmestre som Jens Kramer Mikkelsen har neoliberal økonomisk politik luget godt og grundigt ud blandt de fattige og uønskede mennesker og erhverv i København. I dag er der kun plads til dem, der kan svinge dankortet
12. august 2017

»Jens Kramer Mikkelsen er vant til at tale ud, imens smiler han som en gadedreng,« kan vi læse i Information den 20. juli. Skyldes det mon de ulykker, han er delagtig i?

Som det fremgår af interviewet med den tidligere overborgmester i København, er han ganske tilfreds med byudviklingen. Men i stedet for som Kramer at begejstres over, at børnene skal lege på byens tage, da der ikke er plads andre steder, forekommer det relevant med en kritisk analyse over byudviklingen.

Efter arkitekt og byplanlægger Arne Gaardmands død i 2008 har ingen arkitekter seriøst kritiseret byudviklingen ud fra en antikapitalistisk vinkel. De brokker sig over oplevelsesfattige boligområder med uderum, som ingen har lyst til at opholde sig i, og trods spektakulære huse er det ikke lykkedes at skabe gode bymiljøer, men tætte og høje forstadsbebyggelser.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Brugerbillede for ingemaje lange
  ingemaje lange
 • Brugerbillede for Palle Yndal-Olsen
  Palle Yndal-Olsen
 • Brugerbillede for Trond Meiring
  Trond Meiring
 • Brugerbillede for Niels-Simon Larsen
  Niels-Simon Larsen
 • Brugerbillede for Hans Larsen
  Hans Larsen
ingemaje lange, Palle Yndal-Olsen, Trond Meiring, Niels-Simon Larsen og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Niels-Simon Larsen
Niels-Simon Larsen

Forfriskende og velgørende læsning. Jeg kunne heller ikke tro, at Kramer ikke fik modspil. Sosserne ryger til kv17, når de smider deres egne vælgere ud af byen eller over til EL og bebygger Amager Fælled, om end det kun er med syv procent, som Kramer siger. Ø, Å, R og SF skal udgøre en grøn blok, ellers er der ikke meget at gøre.

Brugerbillede for Rasmus Knus

Konstruktionen med By og havn har altid været en åben ladeport for markedskræfternes dominans af byudviklingen i København. Denne form fremmer - via notorisk lukkethed og ikke-demoratisk valgt ledelse - muligheden for korruption og nepotisme.

Måske et opgør med denne patologi kunne være et tema for valgkampen til efteråret?

Brugerbillede for Niels Nielsen
Niels Nielsen

Niels-Simon, pas nu lidt på med R, der var jo en grund til, at Alternativet opstod som en udbrydergruppe fra netop Det radikale Venstre. Det betydningsbærende ord i "Det radikale Venstre" er ikke "radikale", men "Venstre", hvilket fremgår tydeligst af partiets økonomiske politik.

Niels-Simon Larsen og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Niels-Simon Larsen
Niels-Simon Larsen

Niels: Du har en pointe, men når vi, der tilhører de sidste dages (politiske) hellige, ikke kan få flertal alene, må vi se os lidt omkring. Det samme gælder jo i ft. Gør vi ikke det, bliver 'de gamle' siddende. Det er vores dilemma.

Brugerbillede for Niels Nielsen
Niels Nielsen

Enig, men netop R var efter min mening hovedårsagen til, at regeringen Thorning-Smith ikke fik et (socialdemokratisk) ben til jorden. Ikke den eneste årsag, mange socialdemokrater er jo selv blevet kloner af Venstres og DFs politikere, men jeg er bange for, at de sidste klassiske socialdemokrater uddøde eller udvandrede fra partiet ved den lejlighed.

Var der ikke noget med, at Vestager lavede en aftale med Barfoed inden valget? Hvor de aftalte, at "nu var det slut med blokpolitikken", hvilket viste sig at betyde, at den økonomiske politik fremover skulle følge den linje, de borgerlige havde udstukket, uanset hvem der sad i regering?

https://www.b.dk/politiko/barfoed-og-vestager-indgaar-alliance

Der er ingen grund til at begå fortidens fejltagelser igen!