Læserbrev

Tolkeområdet har brug for sund fornuft

Debat
25. august 2017

I Information den 19. august udtrykker Ulla Astman (S), formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner, sin utilfredshed med den nuværende tolkeordning inden for sundhedsvæsenet.

Ulla Astman burde vide, at kvalitet, service og pris hænger sammen. Derfor burde regionerne gå væk fra at lave kontrakter med billige primærleverandører af tolke. I stedet skulle man lave enkeltvise kontrakter med tolke, som man gjorde under amterne.

Dermed kan man også sikre sig muligheden for at kunne vælge mellem flere, mere kvalificerede tolke i sundhedsvæsenet. Tolkenes løn kunne eksempelvis baseres på det takstsystem, som vi kender fra samarbejdet mellem regioner og praktiserende- og speciallæger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Godt, Elvir