Læserbrev

Esben Lunde er kun minister for kornmarkerne

27. september 2017

Vi har ikke en rigtig miljøminister i Danmark. Det står klart på særligt to områder.

For det første blev Danmark i sommer klandret for at dræbe Tesla og elbilbranchen generelt i mediet Bloomberg. Der var for nylig mulighed for at rette op på dette med den nye registreringsaftale, men det blev desværre ikke tilfældet.

Mens benzin- og dieselbiler i mellemkategorien bliver 25.000 kroner billigere, nedsættes afgiften med et symbolsk beløb på 3.000 kroner for elbiler. At klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) så bliver ved med at sige, at Danmark ligger lunt i svinget, er så intetsigende, at det gør ondt. Danmark rasler ned ad ranglisten over klimapolitik.

Derudover er der blevet fundet nye pesticider i vores drikkevand. Og det er kommet frem, at det åbenbart er så let for landmændene at søge om dispensation til ellers forbudte sprøjtemidler, at brugen næsten er på højde med niveauet, før midlerne blev forbudt. Alligevel er miljøministeren, Esben Lunde Larsen (V), tavs.

Jeg har virkelig svært ved at komme på et eneste punkt, Esben Lunde faktisk har arbejdet for en bedre natur, når det ikke lige omhandler kornmarken.

Regeringens politik er derfor både skadelig for vores internationale image som grøn nation. Men lige så væsentligt: Den manglende politik er skadelig for os borgere, der i fremtiden bliver nødt til at drikke pesticidvand – eller endnu værre ikke længere kan drikke rent vand fra hanen. Man kan kun håbe, at regeringen kommer til fornuft, inden det er for sent.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Klüver
  • Dorte Sørensen
  • Torben Lindegaard
  • Eva Schwanenflügel
Per Klüver, Dorte Sørensen, Torben Lindegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er ubegribeligt - for mig i hvert fald - at Lars Løkke ikke benyttede regeringsudvidelsen til at skille sig af med ELL. Det virker ikke som om, der er specielt mange, der er begejstrede for ham. Med undtagelse af det konventionelle landbrug selvfølgelig, og det er jo en stærk magtfaktor.

Dorte Sørensen

Undersøgelsen vedr. mikroplast satte han nok i gang for ikke at blive tvunget til det af et flertal uden om regeringen.

Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er først når problemer bliver taget op i medierne, at Esben Lobby Larsen reagerer. Og hvordan går det så lige generelt med at følge op på diverse undersøgelser? Senest vil regeringen skrotte det grønne regnskab, tillod havbrug, undlod at reagere på koncentrationen af fiskekvoter, afskrev Bæredygtigt Landbrugs egen rapport somom den kom fra uafhængige forskere, vedtog Gylleloven, vil sende vind- og solenergi i udbud.. Listen er nærmest uendelig. Samtidig udråber de sig som den grønneste regering nogensinde. Trump har stærk konkurrence :-(