Folk

FOLK

Debat
2. september 2017

Forgiftere

Ukendte gerningsmænd har placeret døde makreller fyldt med det ekstremt farlige nervegift carbofuran i naturområdet Store Vildmose i Nordjylland. »Det er heldigvis sjældent, vi oplever det her,« beroliger Miljøstyrelsen i Politiken.

Jægere

Mere præcist er makrellerne fundet ved en sø i Store Vildmose, der ofte bruges til andejagt. Miljøstyrelsens teori er, at fiskefælden er udtænkt af lokale jægere, der ønsker at komme oddere, ørne og andre konkurrerende rovdyr til livs.

Advarere

Hvad værre er, har nervegiften potentielt inficeret flora og fauna ved søen. Fødevarestyrelsen advarer nu om, at det er »særdeles farligt« at spise fisk og ænder fra området. Nedlægges ænder i området, skal de »destrueres«.

Selvskadere

Medmindre man er villig til at risikere diarré, hovedpine og skader på nervesystemet, er al jagt i området altså meningsløs. Holder teorien om de grådige jægere, er det ikke mindst lykkedes dem at forgifte egne planer om en god sensommerjagt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Sikke nogle afsindige idioter!