Folk

FOLK

21. september 2017

Paranoide

Hver tredje unge dansker mellem 18 og 29 år er begyndt at sætte tape over deres webcam på computeren af frygt for at blive overvåget. Det viser en ny undersøgelse fra DANSK IT og DataEthics, som BT bringer resultaterne af.

Rikke Hvilshøj

Ifølge direktør i DANSK IT, Rikke Hvilshøj, er folk bange for at blive hacket: »Ud over det ekstremt ubehagelige i at fremmede kan følge med i ens gøren og laden i hjemmet, er der også risiko for at blive udsat for afpresning,« siger hun til BT.

Henning Mortensen

Selv om it-sikkerhedschef i Rådet for Digital Sikkerhed Henning Mortensen betegner tape over kamera som et »lavpraktisk tiltag«, så kan det stadig godt fungere: »I udgangspunktet er tape et okay sikkerhedstiltag,« siger han til BT.

Kirstine Elbæk

BT har også talt med en helt almindelig dansker, der har tape over kameraet – den 27-årige studerende Kirstine Elbæk: »Jeg blev ret bekymret, da jeg begyndte at læse artikler om danskere, der er blevet afpresset,« siger hun til BT.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu