Debat
30. september 2017

Soldater

Fredag blev der indsat soldater i de danske gader. Soldaterne skal bl.a. bevogte Københavns Synagoge, og derfor kan Indre Københavns strøggængere nu rende ind i kampklædte soldater i camouflagetøj og enorme geværer på Krystalgade, hvis de tager en afstikker fra Strøget.

Oxfeldt

Soldaterne indsættes for at nedsætte politiets overarbejde. Men politiet føler sig negligeret, og i Berlingske mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, at sådanne bevogtningsopgaver af terrormål og grænsekontrol bør tilfalde politiet og ikke soldater.

Oberst Møller I

Men det er noget værre vås, hvis man tror den piberygende oberst, forfatter og hardhitter Lars R. Møller. »Jeg ved ikke, om man forestiller sig, at de kalder artilleri over Krystalgade eller sender et fly ind, der smider napalm i gaderne,« lyder opsangen fra obersten i Berlingske.

Oberst Møller II

Lars R. Møller løfter også sløret for, hvordan militæret vil arbejde med konflikthåndtering i dagligdagen på Krystalgade. »Hvis der står fem idioter og råber Allahu Akbar foran et objekt, hvor de ikke skal: Så skyder man dem. Det er en nedtrapning,« siger han til Berlingske.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Rasmus G. Svaneborg

Jeg har også hørt på TV, at det er 1. gang i 86 år, at militæret er indsat i København.
Det er da det værste vrøvl - Livgarden patruljerer dagligt foran Amalienborg.