Folk

FOLK

Debat
9. september 2017

Sandbæk/Hansen I

DF’s og Alternativets udviklingsordførere er kommet i vælten efter en tur til Myanmar, hvor politikerne hilste på landets leder, Aung San Suu Kyi. Det skyldes, at politikerne ikke mente, de burde fordømme overgrebene mod landets rohingyamuslimer.

Sandbæk/Hansen II

Overgreb, som FN kalder »en etnisk udrensning af minoritetsgruppen«. Til Radio24syv sagde Ulla Sandbæk (Alt), at hun med vilje ikke ville berøre emnet, da hele verden i forvejen overfalder den stakkels, tidligere nobelprismodtager Aung San Suu Kyi.

Sandbæk/Hansen III

Den holdning delte DF’s Claus Kvist Hansen, der mente, de to politikere var taget til landet for at diskutere vacciner og ikke folkemord. Hansen mente, det ville være forkert, hvis ordførerne som gæster begyndte at stille »upassende spørgsmål«.

Sandbæk/Hansen IV

Senere trak 74-årige Sandbæk udtalelserne tilbage og erkendte, at det ikke er Alternativets politik at sidde en etnisk udrensning overhørig. Til Ritzau sagde hun, at alderen gør, at hun ikke egner sig til konfronterende interview.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her