Folk

FOLK

Debat
12. september 2017

De ansvarlige I

Mens spørgsmålet om, hvorvidt menneskeheden står over for alvorlige klimaforandringer, synes at besvare sig selv i disse tider med orkaner og oversvømmelser, så mangler vi i menneskeheden stadig at svare på det afledte spørgsmål: Hvem har ansvaret for at gøre noget?

De ansvarlige II

Løkke har et bud. Det har ligesom ligget i kortene – og ikke mindst i regeringens strategi om »en optimal udnyttelse« af Danmarks olie- og gasressourcer og forslaget om at sænke registreringsafgiften – at det ikke er Løkkes generation. Eller hans regering.

De ansvarlige III

Men hvem er det så? I sidste uge kunne statsministeren skabe afklaring og placere ansvaret for at løse dette for os alle så afgørende problem. Hos de 16-24-årige: »I er den generation, der skal redde kloden fra et klimasammenbrud,« sagde Løkke på Ungdommens Folkemøde.

De ansvarlige IV

Obama kom med sit bud i 2014 på FN’s klimatopmøde i New York, hvor han talte en række verdensledere og – meget passende – påtog sig en del af ansvaret: »Vi er den første generation, som vil mærke effekterne af klimaforandringerne, og den sidste, som kan gøre noget ved dem.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jamen Løkkes bemærkning ligger jo fint i tråd med regeringens førte politik. Øv.

Eva Schwanenflügel

Vores generations eftermæle vil være en skamstøtte for menneskeheden. Hvis den da overlever.