Folk

Folk

Debat
13. september 2017

Penkowa I

Københavns Universitet har besluttet at fratage den tidligere eliteforsker Milena Penkowa hendes doktorgrad. Det skriver Ritzau. Universitetet begrunder beslutningen med, at man ikke ville have tildelt Penkowa titlen i 2004, hvis man dengang havde kendt til sagen om forfalskning.

Penkowa II

Milena Penkowa – som ud over at være kvinden bag en række ikkeeksisterende forsøg også står bag vendingen yakety-yakety-yakety-yak – afleverede i 2003 en disputats, som indeholdt data om rotteforsøg, hun ikke havde gennemført. I 2016 blev hun dømt skyldig i dokumentfalsk.

Hverdagselskere I

Dan Turell mindede os om at holde af hverdagen. Af morgenkyssene. Af lugten af kaffe og postkassens smæld i entreen. Men også mange af årets større begivenheder indeholder hverdagens skønhed. Som nu årsrapporten. 

Hverdagselskere II

I weekenden blev Årsrapportprisen 2017 uddelt. Vinderen af hovedprisen blev Carlsberg for deres årsrapport for 2016, som blandt andet blev valgt for sit indledende resumé. Mest af alt holder vi af hverdagen. Og årsrapporter.

 

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Otto Lerche Kristiansen

Milena Penkowa er en fupmager - det er der dom for, og for mere end det.

Men alligevel - K.U.'s beslutning om at fratage Penkowa den i 2004 erhvervede ph.d. titel emmer af indestængt harme over at være blevet fuppet. Svindlen fandt sted i forbindelse med en indleveret 2003 afhandling, som Penkowa måtte trække tilbage. K.U. har ikke påvist svindel ved 2004-afhandlingen.

K.U.'s argument for fratagelsen er derimod, at man aldrig ville have modtaget 2004 afhandlingen, hvis man havde været bekendt med svindlen i 2003 afhandlingen.
Okay - men nu modtog og bedømte K.U. altså Penkowas 2004 afhandling, som blev accepteret og Penkowa erhvervede ph.d. titlen.

Kort sagt - Penkowa skulle ikke være frataget sin ph.d. titel på baggrund af svindel i en tilbagetrukket 2003 afhandling

Milena Penkowa må være Coasters-fan:

https://www.youtube.com/watch?v=E6-2eXjx-h0

Under alle omstændigheder er det ikke hende, der har fundet på vendingen "yakety-yakety-yakety-yak"