Kronik

Ingen kan hjælpe en udsat ledig til en bedre fremtid på 25 minutter

Som socialrådgivere på Jobcenter Lærkevej skal vi naturligvis overholde loven, også selv om den ikke altid er til borgernes bedste. Men vi kunne hjælpe langt flere inden for lovens rammer, hvis vi fik ordentlige arbejdsvilkår
Tidligere i år havde Foreningen Jobcentrets Ofre indkaldt til demonstration foran jobcentret på Lærkevej i Nordvest for at protestere mod reformer af arbejdsmarkedsområdet, og den københavnske borgmester Anna Mee Allerslev var mødt op for at forsvare Københavns politik på området. På Jobcenter Lærkevej sidder socialrådgiverne hver med ansvaret for omkring 180-220 borgere på kontanthjælp, fordi politikerne i København i årevis har undladt at prioritere arbejdet med de mest udsatte ledige.

Tidligere i år havde Foreningen Jobcentrets Ofre indkaldt til demonstration foran jobcentret på Lærkevej i Nordvest for at protestere mod reformer af arbejdsmarkedsområdet, og den københavnske borgmester Anna Mee Allerslev var mødt op for at forsvare Københavns politik på området. På Jobcenter Lærkevej sidder socialrådgiverne hver med ansvaret for omkring 180-220 borgere på kontanthjælp, fordi politikerne i København i årevis har undladt at prioritere arbejdet med de mest udsatte ledige.

Sille Veilmark

Debat
18. september 2017

Mellem 40 og 55 borgere pr. sagsbehandler. Sådan lyder anbefalingen fra Dansk Socialrådgiverforening til de medarbejdere på jobcentrene, der arbejder med udsatte borgere.

På Jobcenter Lærkevej sidder vi hver med ansvaret for omkring 180-220 borgere på kontanthjælp, fordi politikerne i København i årevis har undladt at prioritere arbejdet med de mest udsatte ledige.

Vi taler om borgere, der ofte har mange sociale udfordringer – psykiske eller fysiske lidelser, misbrug, svære skilsmisser, voldelige forhold, hjemløshed osv. Borgere, der tit er pressede og kæmper for at få hverdagen og økonomien til at hænge sammen.

Vores opgave er ifølge loven »at sikre, at personen får en helhedsorienteret indsats, som er tværfaglig og koordineret på tværs af de kommunale forvaltninger og andre myndigheder«.

Det siger sig selv, at det ikke kan lade sig gøre med 180-220 borgere, og selv om borgerne har ret til én koordinerende sagsbehandler, oplever de fleste alligevel, at sagsbehandlerne skifter fra gang til gang.

Forberedelsen halter

Politikernes økonomiske prioriteringer sætter rammerne for, hvordan hverdagen på jobcentret ser ud.

Vores arbejdsuge veksler mellem uger med formiddagssamtaler og uger med eftermiddagssamtaler. Når vi har formiddagssamtaler, møder vi ind inden klokken ni og går ned på samtalegangen, hvor der i formiddagsrummet er indkaldt seks borgere per sagsbehandler til samtale. De seks samtaler skal klares inden klokken 12, hvor eftermiddagsholdet overtager.

Der er afsat 25 minutter til hver borger, og for at undgå tidsspilde ved udeblivelser må vi ikke bruge tid på forberedelse, før borgeren er tjekket ind. Derfor oplever borgerne ofte, at sagsbehandlerne ikke har sat sig ind i deres sager eller forberedt sig.

På 25 minutter skal vi altså nå at forberede samtalen, forberede os på borgerens situation, hente borgeren, afholde samtalen med opfølgning fra tidligere samt evt. drøfte aktivering med borgeren. Hvis borgeren har behov for tolk, er der endnu mindre tid. Efter samtalen står en ny borger klar.

Mange af vores borgere har været i systemet i mange år og har komplekse problemer, og på 25 minutter er det i mange tilfælde meget svært for os at danne os et overblik over vedkommendes situation.

Vi skal ofte sætte os ind i mange elementer: nye lægeakter, rapporter fra de tilbud, borgeren har været i, samt råd og vejledning i forhold til fleksjob, revalidering, ressourceforløb, førtidspension med mere. De 15-20 minutter, vi har til at tale med borgeren, er ofte for lidt, og nogle gange må vi fortælle borgeren, at råd og vejledning må vente til næste samtale om tre måneder.

Det er svært at stoppe en samtale med en borger, der grådkvalt spørger, hvordan hun skal få sin økonomi til at hænge sammen, og hvorfor hun er blevet ramt af kontanthjælpsloftet, når hun er syg.

Ofte har vi brug for mere tid til for eksempel at tale med borgeren om traumatiske begivenheder, men systemet kræver, at tiden overholdes. Vi bliver målt på, om vores borgere møder til de samtaler og deltager i de tilbud, loven kræver. Fokus er ikke så meget rettet mod indholdet af samtalerne.

Ingen tid til tillid

I de øvrige uger har vi fem samtaler med borgere fra klokken 12.10 til 14.40 og skal derudover nå en masse administrativt arbejde, herunder samtaler med samarbejdspartnere, leverandører eller hospitaler. Desuden skal vi følge op på andre sagsbehandleres borgere, som har ringet ind i træffetiden om formiddagen i håbet om at snakke med deres egen sagsbehandler.

Selv om borgerne har ret til en koordinerende sagsbehandler, er det sjældent, at de får lov at snakke med den samme hver gang. For direktionen er det vigtigste, at vi overholder tidsfristerne, og derfor skal der være akuttider til borgere, som melder afbud, hos en sagsbehandler med bedre tid. Det har vi ingen indflydelse på.

Vi ser tydeligt borgernes frustration over, at de til hvert møde får en ny sagsbehandler og derfor skal bruge tiden på at fortælle de samme ting om og om igen. Det frustrerer også os, når vi ikke kan skabe fremskridt for en borger, fordi den knebne tid, der er, bliver brugt forkert.

For at gøre en positiv forskel for nogle af borgerne prioriterer vi i vores sager. Det betyder, at vi fokuserer og arbejder mere intensivt med en gruppe af borgere og bruger mindre tid på resten. Når vi så har fået gode forløb i gang for den første gruppe af borgere, fokuserer vi på en ny gruppe. Det er ikke rimeligt, men det er en måde at sikre, at der sker fremskridt i hvert fald i nogle af sagerne.

Vi vil gerne have tid til at opbygge tillidsfulde relationer til borgerne, så de åbner sig, og vi kan samarbejde om det videre forløb. Det gør de kun, hvis de mærker, at vi er forberedt og har tid til at lytte og tale dybere om de svære ting.

Under ordentlige arbejdsbetingelser ville vores arbejde give langt mere mening, og borgerne ville undgå megen frustration. Derudover ville der ske fremskridt i sagerne, og borgerne ville få en hurtigere afklaring. Vi ville også forkorte den periode, borgeren skal være på kontanthjælp.

Politikerne må tage ansvar

I den ophedede debat om Lærkevej har mange spurgt, hvorfor vi stadig arbejder her. Det gør vi, fordi vi brænder for at hjælpe udsatte borgere. Vi brænder for at prøve at hjælpe folk på rette vej. Vi lever på succesoplevelserne:

At se den borger, man har fulgt over en længere periode, komme sig over svære udfordringer i sit liv og få et job. Eller at sidde på et rehabiliteringsmøde og se borgerens glæde over endelig at blive indstillet til fleksjob. Det at hjælpe borgerne på rette hylde er med til at give energi til at kæmpe videre for en gruppe, som politikerne ikke prioriterer tilstrækkeligt.

Vi ønsker som sagsbehandlere bedre vilkår til at udføre vores arbejde og bedre vilkår for borgerne, så de kommer videre. Vi skal overholde lovgivningen, og den er ikke altid til borgerens bedste, men vi kunne hjælpe langt flere, hvis vi fik ordentlige arbejdsvilkår.

Vi ved fra andre kommuner, at flere sagsbehandlere på jobcentrene giver bedre sagsbehandling. Flere kommer i arbejde, og flere får de rigtige ydelser og forløb frem for at blive fastholdt på kontanthjælp – hvad enten det er fleksjob, ressourceforløb eller førtidspension.

I 2016 rykkede halvdelen af de ca. 1.000 udsatte ledige i Aabenraa sig fra kontanthjælp til enten job eller andre ydelser, herunder førtidspension – på et enkelt år! Det lod sig gøre, fordi byrådet tog en modig beslutning om at investere 68 millioner kroner over fire år i bedre indsatser, flere sagsbehandlere og bedre arbejdsvilkår i jobcentret, og investeringen kom igen.

Ud over bedre kvalitet i indsatsen til borgerne har investeringen det første år givet kommunen en gevinst på mere end seks millioner kroner, og kommuner som Høje Taastrup og Hjørring har lignende resultater.

Nu håber vi, at også politikerne på Københavns Rådhus har fået øjnene op for, at ordentlig sagsbehandling kræver ordentlige rammer, og vælger at investere i de rette indsatser.

Isabell Langhoff, Kamilla Foss, Edna Nersesjan, Jalila Bührmann, Somaya El Mounir, Liv-Berit Moen, Naile Erman, Jimmi Sjøberg, Louise Rutkjær, Dorte Kierulff, Azra Arslanagic, Anne Møller er alle socialrådgivere på Jobcenter Lærkevej. Alle forfattere udtaler sig alene på egne vegne

Serie

Striden på Lærkevej

En kamp om reformer udspiller sig på et jobcenter på Lærkevej i København. Arbejdsløse borgere demonstrerer og protesterer, mens sagsbehandlere og lokalpolitikere tager sig til hovedet over den lovgivning, de er sat til at administrere. Antallet af førtidspensioner er faldet markant som følge af de seneste års reformer på beskæftigelsesområdet. Lærkevej er stedet, hvor de politiske hensigter møder virkeligheden.

I denne serie følger Information udviklingen med fokus på Lærkevej og forskellen på tildelingen af førtidspensioner i landets kommuner.

Seneste artikler

 • Socialrådgivere er ikke de udsattes advokater

  14. november 2017
  Kritikere af førtidspensionsreformen ønsker, at sagsbehandlerne gør oprør mod lovgivningens krav. Men som socialrådgiver er jeg ansat til at føre loven ud i virkeligheden. Alt andet ville være vejen til anarki
 • Rigide rammer og alt for mange sager gør det svært at hjælpe udsatte unge ledige

  10. november 2017
  Som socialrådgivere for unge ledige i Københavns Kommune oplever vi, at kvaliteten af samtaler og aktiviteter er underordnet hensynet til, at de unge indkaldes til det lovpligtige antal samtaler og får tilbudt de uddannelsesfremmende aktiviteter, de skal have ifølge loven. Hvornår får vi lov at fokusere på det, der virker?
 • Der er uendeligt langt fra Rådhuset til Københavns jobcentre

  16. oktober 2017
  Chefer i beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har hævet stemmen for at forsvare deres medarbejdere på jobcentrene. Men forsvaret ender som et vidnesbyrd om en ledelse, der ikke kender den virkelighed, borgerne og medarbejderne befinder sig i
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Kære socialrådgivere, det er fuldstændig horrible forhold I her beskriver, både for jer selv, men sandt for dyden mest for de udsatte borgere. Faktisk er det jo velkendt, hvordan Københavns kommune har prioriteret i årevis, det har syge mennesker fortalt om længe. Det virker faktisk, som om det er på kant med loven, og vi har også hørt om ulovlige forhold, såsom tilbageholdelse af afgørelser i borgernes sager, så de ikke kan anke, (det kan man ikke uden afgørelse), at borgere bliver sendt tilbage på kontanthjælp efter ressourceforløb, og at der er fejl i rigtig mange sager, som bliver underkendt i Ankestyrelsen, blandt meget andet.
Godt at I endelig tager bladet fra munden og påtaler de elendige forhold under kommunens forvaltning. Bedre sent end aldrig.
Men tilslut må jeg spørge, om I aldrig har overvejet at melde Københavns kommune til Arbejdstilsynet eller til Kommunernes Landsforening? Eller måske helt at nedlægge arbejdet? Hvor er jeres fagforening henne?

Søren Ferling, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Rasmus Henningsen, Karsten Lundsby, Vibeke Hansen, Mikkel Kristensen, Ib Christensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Katrine Damm, Hans Larsen, Johnny Winther Ronnenberg, Carsten Munk, Steffen Gliese, David Zennaro, Per Klüver, Tue Romanow, Ebbe Overbye, Slettet Bruger, Lise Lotte Rahbek, Marianne Rasmussen, Børge Neiiendam, Niels Duus Nielsen, Allan Stampe Kristiansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Børge Neiiendam

Forholdene der beskrives er meget uværdige, for både Borgere og ansatte.

Civil ulydighed fra de ansattes side, ér en mulighed, men i skal være solidariske om det. At være den ansvarlige politiker i denne sag, fortæller om en kynisk leflen for en ledelseskultur, hvor man totalt har mistet respekten for Borgere og ansatte, ift. en dikteret sparekultur der ikke er reelt nødvendig.

Heidi Nielsen, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Katrine Damm, Steffen Gliese, David Zennaro, Per Klüver, Trond Meiring, Ebbe Overbye, Slettet Bruger og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Det er jo tydeligt, at landets magthavere ikke ønsker bedre forhold for de udsatte. Lev med det eller find et andet arbejde. Eller stem på partier, der ønsker det anderledes.

Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Trond Meiring, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Per Klüver anbefalede denne kommentar

'Unødvendighedens politik.'

Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Carsten Munk, Steffen Gliese, David Zennaro og Per Klüver anbefalede denne kommentar

De her socialrådgivere har gjort noget, som mange andre drømmer om at turde gøre. Nemlig at ytre sig kritisk om arbejdsforhold som i den grad går ud over borgerne. Håber at det vil lykkedes at få ændret på de vanvittige arbejdsforhold til gavn for alle. Jeg er dybt imponeret over mine kolleger og sender et hav af hjerter afsted i deres retning!

Marianne Stockmarr, Flemming Berger, ingemaje lange, Katrine Damm, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Vibeke Hansen, Carsten Wienholtz, Johnny Winther Ronnenberg, Carsten Munk, Steffen Gliese, Per Klüver, Slettet Bruger og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Fra en kommende socialrådgiver;
Tak!
Bare af hjertet tak.
Det er modigt, nødvendigt, sejt, beundringsværdigt.
Og meget, meget vigtigt.

Maj Thorsen, Flemming Berger, ingemaje lange, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Vibeke Hansen, Carsten Wienholtz, Johnny Winther Ronnenberg, Carsten Munk, Tue Romanow, Lise Lotte Rahbek og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Til næste valg, bedes i huske de ansvarlige for disse horrible forhold. Lige nu er det Anna Mee Allerslev.

Henrik N, Jakob Silberbrandt, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, Thomas Rasmussen, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Torben Skov, Hans Larsen, David Zennaro og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

I 2016 rykkede halvdelen af de ca. 1.000 udsatte ledige i Aabenraa sig fra kontanthjælp til enten job eller andre ydelser, herunder førtidspension – på et enkelt år! Det lod sig gøre, fordi byrådet tog en modig beslutning om at investere 68 millioner kroner over fire år i bedre indsatser, flere sagsbehandlere og bedre arbejdsvilkår i jobcentret, og investeringen kom igen.

Borgmesteren i Aabenaa er venstremand.
Den højrøde kommune København gør hvad ?

Jakob Silberbrandt, Social Darwinist, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Aabenraa, naturligvis.

Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Men, Maj Thorsen, det burde være præcis den diskussion, der løbende udspandt sig i offentligheden.

Maj Thorsen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Mikkel Kristensen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Det er en ren tilståelsessag, der burde koste både ledelse og politiske hoveder, men det sker næppe. Hvis de virkeligt mener det, så burde de strejke indtil de fik anstændige arbejdsforhold. og alle fagforbund burde bakke op om det.

Marianne Stockmarr, Steffen Gliese, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Olav Bo Hessellund, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Carsten Wienholtz, Trond Meiring og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

I Norddjurs STOPPER vi ressourceforløb og bevilger førtidspension - og sparer på budgettet - efter en oprydning i bureaukratiet der lukkede alle koordinerende ig faglige team der stoppede progression i sagsbehandling / udskiftning af ledelse og en ny politisk målsætning - regnestykket er ligetil og kan bruges på alle jobcentre - samtidig frigøres ressourcer til at matche kommunen RASKE arbejdsløse med lokale virksomheder - læs og forstå at faglig forsvarlig sagsbehandling med små sagstammer virker også inden for lovens rammer - http://polweb.norddjurs.dk/open/Arbejdsmarkedsudvalget%20(%C3%85ben)/2017/18-05-2017/Referat%20(%C3%85ben)/AU-18-05-2017%20-%20Bilag%2003.01%20AU%20politiske%20forslag%20budget%202018.pdf

Social Darwinist, Maj Thorsen, Flemming Berger, ingemaje lange, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Johnny Winther Ronnenberg, Trond Meiring og Torben Skov anbefalede denne kommentar

http://polweb.norddjurs.dk/open/Arbejdsmarkedsudvalget%20(%C3%85ben)/2017/18-05-2017/Referat%20(%C3%85ben)/AU-18-05-2017%20-%20Bilag%2003.01%20AU%20politiske%20forslag%20budget%202018.pdf

Grethe Preisler

Mærkværdigt så svært det kan være at konstruere en læst til et par sko, som passer lige godt til alle fødder og er lige egnede til færdsel på de bonede gulve, ballet på de skrå brædder, klatren på byggestilladser og arbejde på gulvet i skoler, børnehaver, sygehuse og industrivirksomheder af alle slags.

odd bjertnes, Lise Lotte Rahbek, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

Man kan med fordel lytte til dokumentaren 'den brændte mand' som ligger på radio 24/7 (den er lang) men flotat Lærkevej og nogen der endelig siger fra.. mennesket er glemt i regler og kaos

Steffen Gliese, Katrine Damm, Lise Lotte Rahbek, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Fedt skrevet, socialrådgivere!

Eva Schwanenflügel, ingemaje lange og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Det er modigt at I tør udtale jer kritisk om egen arbejdsplads og gå op imod ledelsens tavshedstyranni!

Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, Katrine Damm, Flemming Berger, ingemaje lange og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Endnu et eksempel på hvor nedslidt det er lykkedes politikerne at gøre Danmark. Også et soleklart eksempel på hvor både dumt (uvidende) og inhumant samfundet drives af disse politikere. Vi må have en nærmest total udskiftning af, ikke blot folketingspolitikere, men også kommunalpolitikere. Jeg har gennem de senere år fået et indtryk af at den politiske elite langt hen ad vejen er en slags klub hvor man tænker på grundlæggende samme måde. Jeg er ret sikker på, dagens magthavende politikere, psykologisk, både er overordentligt snæversynede, uansvarlige (ligeglade med borgerne) og inhumane. Men vi borgere må i langt højere grad end nu tage bladet fra munden; flere artikler, flere og større demonstrationer, forskellige typer direkte pres på de ansvarshavende politikere. Samfundet skal genopbygges, og genopbygges på baggrund af viden. Nudagens politikere har ingen viden hverken om generelt hvad det vil sige at være menneske og da slet ikke viden om hvad det vil sige at være menneske i det miserable samfund, de ultimativt har ansvaret for at have ødelagt. Vi skal have empatiske, vidende, vise, humane og ansvarlige mennesker ind i de styrende funktioner i dette her samfund. Skuden må vendes.

Jakob Silberbrandt, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar
Thomas Rasmussen

Tak for jeres whistleblowing. Modigt og godt! Jeg skal nok huske jer på valgdagen. Forhåbentlig rinder tiden ud for jeres arbejdsgiver og min inkompetente og i øvrigt korrupte borgmester.

Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Fint indlæg, som balancerer på en knivsæg, fordi man jo heller ikke vil udlevere sin egen arbejdsplads. Men det er en stor fejl at påstå at lovgivningen er for stramt, for det er ikke helt tilfældet.

Men lovgivningen er grundigt og omfattende og den indeholder jo sine steder adskillige gummiparagraffer, hvor der kan lægges op til en næsten fri subjektiv fortolkning.
Og denne fortolkning går aller-oftest kun kommunens vej, dvs man her kan legitimere et afslag her i
" henhold til loven ". Det er desværre det der sker hele tiden, uanset de protester og klager som følger.

Sagbehandlingen er med andre ord ganske forudindtaget inden den overhovedet går i gang.
Det skyldes dels af at kommunen på sigt sparer penge ved at afslå og at kommunen får udbetalt en refusion på mellem 37-67 000 kr for hvert eneste afslag på en førtidspension.
Denne oplysning indgik ikke i nærværende artikel, hvilket er grunden til at jeg kommer med den her.

(Se link: https://nb-økonomi.dk/topnyhed/kommuner-faar-bonus-paa-67-000-kr-naegte-kontanthjaelpsmodtagere-foertidspension/ )

Andre vigtige oplysninger om, hvordan arbejdsmiljøet på stedet er heller ikke omtalt, men man kan jo kun konkludere at det nok ikke er det bedste, og ligeledes må man gå udfra at udskiftningen af personalet er stor, og udddannede medarbejdere er en mangelvare, for ellers ville jobcenteret jo ikke selv annoncere after nye medarbejdere, der tilbydes et 6 ugers kursus inden, de går i gang med at arbejde som sagsbehandlere. I den annoncetekst fra tidligere i år, søgte de folk med en vist robusthed, og udtalte i den forbindelse at de nye robuste kandidater måtte være indforstået med at skulle udøve myndighedskontrol.

Særlig det sidste ord synes at fortælle alt om jobcenterledelsens indstilling til de medborgere, som de i princippet skal hjælpe. Men er samtidig dog også et udtryk for en vis selverkendelse, fordi at når man ved at folk konsekvent og over en kam vil blive behandlet dårligt, ja så er man nødt l til at have robuste folk og uddannede vagter på stedet.

Man kan kun håbe på at debatten på adskillige medier og det kommende kommunalvalg, vil ændre tingenes tilstand.

Social Darwinist, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Johnny Winther Ronnenberg og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Arne Albatros Olsen

Lige på mærket! Tag den i fjolletinget!

Hvornår blev et egentlig en offentlig opgave at sikre det private erhvervsliv arbejdskraft?

Lise Lotte Rahbek

Steffen Gliese
Det var det allerede i Arbejdsformidlingens tid.
Det var dog knap så udtalt som nu, hvor menneskene skal arbejde ulønnet for både offentlige og private virksomheder, når de er arbejdsløse.

Supermarkederne nyder vældig godt af det. http://pov.international/bilka-og-fotex-udnytter-gratis-arbejdskraft-til...

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Reelt set burde alle være underlagt overenskomster og en garanteret mindsteløn, men fagforeningerne har kapituleret :-(

Lovgivning på akasse området der udprintet er mere en meter høj er at gøre nar af af arbejdsduelige borgere, men ingen politikere vil ændre på det, for livet skal gøres svært for ikke at sige umuligt for "dem der står udenfor." :-(

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er flot talt men desværre kommer det ikke ud over rampen og i andre medier , til-gengæld kan vi høre Troels Lund Poulsen tale om børne sygdomme i forbindelse med ressourceforløb ergo dem på borgen aner ikke hvad det drejer sig om, hvordan får man nogen til at lytte og får politikerne til at forstå at det ikke er sjovt at pine og plage syge mennesker , ej heller er det sjovt at sidde med så meget arbejde at man ikke kan overskue det ?

Jeg er bange for at der kun er en vej frem, ud på gaden med social rådgiverne ud til de borger som i hævder at ville hjælpe, en god dag med en smilende ftp eller en i job kan og må og vil ikke opveje de græd-ene borger der ankommer i deres senge, som har massive problemer som i skal sætte jer ind i på 25 minutter (og det bekræfter jo i den grad når syge borgere siger at de ikke bliver hørt, eller set og at det virker som om der ikke er læst noget som helst i journalerne )

Har jeg ondt af jer over jeres arbejdsvilkår ? ja vel har jeg så men har jeg mere ondt af borgerne i sidder med ja ti gange mere...
Borgeren er ikke i stand til at gøre noget andet end at sidde ligge og se på at i spiller skak med deres liv og eksistens, i derimod har muligheden for at 1 finde nyt job 2 gå til fagforeningen 3 gå til ledelsen og sige at nok er nok eller den bedste i min verden 4 gå på gaden med borgerne og sige de har ret i hvad de siger, og det skyldes at vi gøre sådan og sådan fordi dem over os siger vi skal gøre det og nu er nok , nok vi vil ikke længere være med til at behandle borgerne på den måde..

Jeg syntes det er flot i råber op, men så heller ikke mere, for i risikere ikke noget som helst i vil have jeres på det tørre, i siger at i arbejder på Lærkevej fordi de gode historier opvejer de dårlige jeg fatter ikke hvordan man kan retfærdig gøre sig med den begrundelse, var det dybt og inderligt ment så ud på gaden med jeres borgere...

Jakob Silberbrandt, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Johnny Winther Ronnenberg og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Heidi Nielsen, så præcist kan det siges!
Ud og deltag i demonstrationerne, nedlæg arbejdet pga ulovligheder og 'syltning' af borgernes sager, anmeld kommunerne til Arbejdstilsynet, osv.
Der er bare det ved det hele, at sagsbehandlerne/socialrådgiverne er bange. For de kender alt for godt til hvad der sker med de arbejdsløse og syge. Bliver de fyret og sortlistet, er der ingen ny ansættelse på bedding.
Det samme gælder de øvrige offentlig ansatte.
Vi har ikke officielt berufsverbot, men når de fleste dukker nakken, skyldes det fagforeningernes delvise kollaps overfor magthaverne.

Jakob Silberbrandt, Lise Lotte Rahbek og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Læge Anders Beich fortæller i dette fremragende live-interview om hvordan forholdende på jobcentrene påvirker de allersvageste borgere.
https://www.facebook.com/Avisen.dk/videos/10156714580479202/