Læserbrev

Skattelettelser giver også velfærd

Debat
7. september 2017

Der er kommet et forfejlet misforhold mellem velfærd og skattelettelser i dansk politik. Det skyldes primært venstrefløjens ensidige fokus på velfærd, som de ydelser det offentlige kan producere og levere. Som borgerlig anskuer jeg velfærdsbegrebet bredere.

For mig er det også en velfærdsforbedring, hvis punktafgifter på dagligvarer som kaffe, nødder og emballage reduceres, så borgernes budgetter rækker lidt længere. Hvis registreringsafgiften sænkes, så flere får råd til en mere komfortabel og sikker bil.

Hvis skatten på arbejde reduceres, så der bliver et større råderum til det, som giver hverdagen kulør.

Lettelser af skattetrykket kan derfor sagtens give almindelige danskere mere velfærd. Med et offentligt budget på over 1.000 milliarder kroner til velfærd og offentlig forbrug, er det mig derfor ubegribeligt, at Socialdemokratiet insisterer på, at borgerne ikke kan beholde bare lidt flere af egne penge.

Carl Andersen, landsnæstformand, Liberal Alliances Ungdom.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Skattelettelserne for nogen betyder mindre (offentlig/fælles) velfærd for andre, nu mangler vi bare at få at vide, hvem der skal have mindre offentlig velfærd.

Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
John Christensen

Skribenten aner åbenbart - ikke forskellen på velstand og velfærd.
Velstand er kun potentielt velfærd for de rige, som jo ikke kan sygeforsikre sig hvis de afbetaler på en Lamborghini.
Børnene kommer ikke på universitetet fordi forældrene rejser 2 gange om året, og der derfor - ikke er råd til kursusafgift og kost/logi.

Stik piben ind - hvis du ikke forstår begreberne, tak.

Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der nævnes afgifter på nødder og biler, samt et argument om, at borgerne har bedre af at beholde deres 'egne' penge. Siden hvornår er skatterne ikke borgernes egne penge? Det er bare jer på Borgen, som misforstår, når l uddeler VORES penge til skattelettelser til rige mennesker, der i forvejen har tjent tykt på VORES velfærdssamfund og dets mange tilbud.
Velstand er ikke en forudsætning for velfærd, det er lige omvendt. Det er velfærd der skaber lige muligheder for alle, og har skabt et af de rigeste samfund i verden. Det er den spekulative kapital der gør, at det ikke kan betale sig at arbejde, for profitten er større ved at spille casino med ANDRES penge.

Anne Eriksen, Heidi Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

LAs opfattelse af velfærd er åbenbart at spise den lavt priviligerede del af befolkningen af med peanuts.

Det med nødderne i politik minder om da en tidligere borgerlig/liberal regering finansierede deres skattelettelser med en fedtafgift, som iflg. konkurrence- og Forbrugerstyrelsen efterfølgende dog ikke rigtig fik priserne på fedtholdig mad til at stige. Det gjorde brødpriserne til gengæld betragteligt, og råvarepriser og fedtafgift fik skylden. Da afgiften blev afskaffet et par år efter skete det på et tidspunkt hvor kornpriserne også faldt 25 pct, men uden at det førte til ændrede priser på brød. Avancen steg hos producenter og supermarkeder.

Frede Jørgensen

Jeg er næsten sikker på, at Carl har fået et " godt gået knægt " fra Anders og Simon, i dag.