Folk

FOLK

Debat
30. oktober 2017

Sexovergrebsmænd

I Frankrig har #metoo-bevægelsen fået en lokal aflægger: #balancetonporc hedder den, hvilket betyder så meget som ’stik dit svin’. Det mest prominente offer for beskyldninger for sexovergreb er dog ikke en skamløs libertiner af en filmmogul …

Tariq Ramadan

Det er derimod vor tids måske mest feterede islamiske reformtænker, den schweizisk-egyptiske forfatter og akademiker her, som er blevet berømt for sine bestræbelser på at forene muslimske fromhedsidealer med det sekulære demokratis rammer.

Henda Ayari

Men nu ser beskyldninger for at have forgrebet sig på kvindelige fans ud til at hobe sig op. Først i rækken er denne forfatter, tidligere salafist, men nu konverteret til hardcore feministisk sekularist. Hun hævder sig voldtaget af den fromme prædikant.

Tariq Ramadan II

Siden er yderligere to kvinder stået frem med lignende beskyldninger og har meldt Ramadan til politiet. Ramadan, der i går var i København for at foredrage over temaet ’reforming the mind’, vil ikke udtale sig, men hans advokater bebuder injuriesager.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Plaschke

Lad mig for fuldstændighedens skyld præcisere, at det ifølge de franske medier er to og ikke tre kvinder, der har anmeldt Tariq Ramadan for voldtægt m.v. til politiet. Den ene af disse to er trådt frem med navns nævnelse (Henda Ayari), mens den anden i øjeblikket kun figurerer med et fornavn. Derudover er der rygter om, at en tredje (og måske flere) kvinde vil rette tilsvarende anklager mod Ramadan, men der foreligger ikke p.t. mere end to politianklager. Hvilket naturligvis i sig selv er ganske alvorligt. Ramadan selv afviser anklagerne.

Fremkomsten af disse anklager har da også givet anledning til en voldsom og stærkt polariseret debat i Frankrig – ikke mindst på facebook m.v., og anklager om en ”sionistisk” sammensværgelse florerer her. Henda Ayari beskyldes således af nogle Ramadanstøtter for at være engageret i et ”sionistisk” komplot til bagvaskelse af Ramadan.