Folk

Folk

Debat
31. oktober 2017

Luther vs. Halloween I

Det er dagen for årets store kulturkamp. Champions League for åndslivet, amerikansk lavkultur mod tysk højkultur, præsterne mod plastikgræskarrene og ikke bare årets, men måske årtiets værdikamp mellem to af tidens helt store, Halloween og Luther.

Luther vs. Halloween II

Dagen i dag er den officielle årsdag for Reformationen. Det er 500 år siden, den tyske munk Luther opslog sine 95 teser mod den katolske kirkes afladshandel på slotskirkeporten i Wittenberg og lagde grunden til reformationen af kirken. Og til dels af samfundet.

Luther vs. Halloween III

Men den 31. oktober er også Halloween. Det er omkring ti år siden, at dansk detailhandel importerede denne amerikanske tradition og begyndte at sælge kunststofspindelvæv med LED og reformerede den flere hundrede år gamle allehelgenes aften. Til ukendelighed.

Luther vs. Halloween IIII

Det er med kampen mellem Luther og Halloween som med andre andre store kulturkampe: De afgøres af markedskræfterne, og uden at kunne sige noget om udfaldet af dagens store kulturkamp vil vi ikke undlade at nævne: Der er halv pris på plastikgræskar i Bilka.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her