Folk

FOLK

17. oktober 2017

Sexister

Helle Thorning-Schmidts aktuelle erindringsbog har genoplivet diskussionen: Blev hun som statsminister mobbet, fordi hun er kvinde? Det lavede denne avis en reportage om, mens hun stadig var i embedet. Konklusion i 2012: Mandlige journalister forhånede hende.

Afglidere

I marts 2012 sammenlignede Information Thornings pressemøder med forgængeren, Anders Foghs, og skrev, at hvor Fogh fik lov til at slippe af sted med listige afglidninger, blev Thornings forsøg på oprigtige svar mødt med overfusning fra pressekorpsets mænd.

Hanløver

Information skrev, at Fogh er en territoriemarkerende hanløve og derved minder om sine kønsfæller i pressekorpset, »idet de dog måtte beundre ham for at være bedre til territorialforsvaret end de selv«. Derfor »grinede de indforstået over Foghs krumspring«.

Jagede

Samme løveinstinkt fik de mandlige journalister til i flok at jage Thorning, skrev Information i 2012: »Ekstra egnet bytte kan Thorning-Schmidt være for løverne, fordi hun har måttet foretage retræter og derved har vist, at man kan jage rundt med hende.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu