Folk

FOLK

18. oktober 2017

Provokatører

Det franske forbud mod tildækning af ansigter har i stigende grad fået fundamentalistiske muslimer til at bruge omstridte religiøse klædedragter som provokation for at radikalisere flere muslimer til en radikal praksis. Det oplyser Kristeligt Dagblad tirsdag.

Kontrollerede

Et fransk regeringskontor til fremme af verdsligheden oplyser følgende om erfaringer gjort siden burkaforbuddet i 2011: »Politiet konstaterer, at nogle kvinder bevidst forsøger at blive kontrolleret af politiet ved at stille sig det samme sted flere dage i træk.«

Bagmænd

En algerisk mangemillionær, Rachid Nekkaz, har ifølge eget udsagn ydet i alt 2,2 millioner kr. til dækning af udgifterne for kvinder, der er idømt bødestraf for at overtræde beklædningsforbuddet. Det svarer meget godt til de 2.000 franske bøder, der er tildelt.

Demonstranter

Ifølge Kristeligt Dagblad erklærer den franske sociolog Agnès De Féo til avisen Le Monde: »Medieopmærksomheden omkring loven har gjort niqabben til en demonstrativ måde at hævde muslimsk identitet på. Vi har skabt det uhyre, vi ville undgå.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ikke overraskende skaber det forbud en modreaktion.
Højst sandsynligt vil det samme ske i Danmark.