Kommentar

Kommentar: Jobcentret er bemandet med dygtige og engagerede medarbejdere

København investerer massivt i at hjælpe og vejlede borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Vi genkender ikke billedet af medarbejdere, der fyrer hvide løgne af, taler dårligt dansk og er fagligt udygtige
Debat
11. oktober 2017

Den 5. oktober skrev Puk Sabber en kronik her i avisen under overskriften »Socialrådgiverne på Lærkevej er fumlende skrivebordssoldater«.

Vi ved godt, at det ikke er normalt, at embedsmænd blander sig i debatten, men vi mener, at den kritik, der rejses af vores medarbejdere, er uretmæssig, og derfor er vi nødt til at svare.

Først og fremmest vil vi gerne pointere, at jobcentret er bemandet med dygtige medarbejdere. Vi kan slet ikke genkende det billede, som Puk Sabber tegner af, at der er en kultur på jobcentret, hvor medarbejderne fyrer hvide løgne af; taler så dårligt dansk, at man ikke kan forstå, hvad de siger, eller er fagligt udygtige. Det er faktisk meget alvorlige anklager, og heldigvis ikke et korrekt billede af, hvordan tingene foregår.

Selv i en tid med meget mediedækning og fokus på sociale medier, har medarbejderne formået at holde fokus på at hjælpe nogle af de mest udsatte borgere i København. For fakta er, at sammenlignet med sidste år har Jobcenter København – Center for Jobindsats (Jobcentret på Lærkevej) i første halvdel af 2017 fået 40 procent flere i arbejde, 140 procent flere har fået tilkendt et fleksjob, og vi har tilkendt ca. 200 procent flere ressourceforløb siden 2015.

Ser man på beskæftigelsesindsatsen generelt, går det også rigtig godt i København. For jobparate kontanthjælpsmodtagere er vi den bedste kommune blandt dem, vi skal sammenligne os med, og for sygedagpengemodtagere er vi blandt de bedste, viser forvaltningens egne beregninger baseret på data fra jobindsats.dk og Danmarks Statistik. Sidste år konkluderede vores revisor, at »reduktionen af antallet af ydelsesmodtagere i København svarer til godt 20 pct. af faldet i hele landet«, selv om vi kun har omtrent 10 procent af borgerne.

Det betyder ikke, at der ikke sker fejl, og at der ikke er eksempler på for dårlig sagsbehandling. Men lad os lige få proportionerne på plads: Hvert år er jobcentrene i København i kontakt med ca. 100.000 borgere, og vi modtager årligt under 700 klager.

Klarere lov, tak

Men det er korrekt, som Puk Sabber skriver, at beskæftigelsesområdet er meget komplekst, og at der er høje krav til korrekt dokumentation. Derfor har Københavns Kommune sammen med de største byer i Danmark skrevet til ministeren med ønske om, at beskæftigelseslovgivningen forenkles, og at der på førtidspensionsområdet sker en klargøring af lovgivningen.

Og derfor gør vi også meget for at sikre, at vores medarbejdere er klædt på til opgaven. Faktum er, at vi som den første kommune i landet har skabt en jobkonsulentuddannelse for at sikre en høj faglighed for alle medarbejdere med borger- og virksomhedskontakt. Igennem de sidste to år har næsten 900 medarbejdere gennemført uddannelsen.

Det er også korrekt, at der er sagsbehandlere, der har ca. 200 sager. Men faktum er også, at den gennemsnitlige sagsbehandler har ca. 125 sager. F.eks. har de sagsbehandlere, der hjælper ressourceforløbsborgere, ca. 75 sager. Medtages alle sagsbehandlere med borgerkontakt og medarbejdere, der understøtter sagsbehandlernes administrative opgaver, er der ca. 90 sager pr. medarbejder.

Desuden organiserer hver kommune sig forskelligt. I København har vi f.eks. administrative medarbejdere, der laver noget af det arbejde, sagsbehandlere selv laver i andre kommuner. Det er en nuance, der gør, at man derfor bør være varsom med at sammenligne direkte mellem forskellige kommuner.

Investeringer i millionklassen

Det er ikke korrekt, som Puk Sabber skriver, at der er »sparet meget« på området. Faktum er, at der er investeret i området.

I København er der afsat mere end 100 millioner kroner til arbejdet med at hjælpe de mest udsatte borgere mod et arbejde eller en uddannelse. Derudover blev der både i årets budgetforhandlinger givet 10 millioner kroner årligt til jobcentret de kommende to år til forsøg med lavere antal sager pr. sagsbehandler, og med en særlig politisk aftale i august om førtidspension og fleksjob blev der givet omtrent 17 millioner kroner alene i 2017 til flere samtaler og hurtigere afklaring for den enkelte borger.

Samtidig har staten for første gang valgt at investere stort i området, og med ’Flere skal med’-indsatsen har København fået 64 millioner kroner i satspuljemidler til en særlig indsats over tre år til arbejdet med aktivitetsparate, som har været på kontanthjælp i mere end fem år.

Det er en stor satsning, som vi står overfor, og som alt andet lige vil gøre det muligt at lave en tættere opfølgning på borgerne og derigennem hjælpe endnu flere udsatte københavnere med enten en afklaring til førtidspension eller fleksjob eller at komme i job eller uddannelse.

Bjarne Winge er administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Kommune. Michael Baunsgaard Schreiber er direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune

Serie

Striden på Lærkevej

En kamp om reformer udspiller sig på et jobcenter på Lærkevej i København. Arbejdsløse borgere demonstrerer og protesterer, mens sagsbehandlere og lokalpolitikere tager sig til hovedet over den lovgivning, de er sat til at administrere. Antallet af førtidspensioner er faldet markant som følge af de seneste års reformer på beskæftigelsesområdet. Lærkevej er stedet, hvor de politiske hensigter møder virkeligheden.

I denne serie følger Information udviklingen med fokus på Lærkevej og forskellen på tildelingen af førtidspensioner i landets kommuner.

Seneste artikler

 • Socialrådgivere er ikke de udsattes advokater

  14. november 2017
  Kritikere af førtidspensionsreformen ønsker, at sagsbehandlerne gør oprør mod lovgivningens krav. Men som socialrådgiver er jeg ansat til at føre loven ud i virkeligheden. Alt andet ville være vejen til anarki
 • Rigide rammer og alt for mange sager gør det svært at hjælpe udsatte unge ledige

  10. november 2017
  Som socialrådgivere for unge ledige i Københavns Kommune oplever vi, at kvaliteten af samtaler og aktiviteter er underordnet hensynet til, at de unge indkaldes til det lovpligtige antal samtaler og får tilbudt de uddannelsesfremmende aktiviteter, de skal have ifølge loven. Hvornår får vi lov at fokusere på det, der virker?
 • Der er uendeligt langt fra Rådhuset til Københavns jobcentre

  16. oktober 2017
  Chefer i beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har hævet stemmen for at forsvare deres medarbejdere på jobcentrene. Men forsvaret ender som et vidnesbyrd om en ledelse, der ikke kender den virkelighed, borgerne og medarbejderne befinder sig i
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

København er stadig den kommune i Danmark der har flest syge på kontanthjælp og afklarer færrest til førtid og fleks - meget godt med procenter når de tal man kommer fra ligger helt i bunden - København har i 2016 bevilget 240 førtidspensioner og der sidder 16.000 syge på kontanthjælp udsat for sanktioner kontanthjælpsloft og mislykkede aktiveringsforløb - i 2016 betalte København aktivering for 280 millioner betalt af skatteyderne ned i lommerne på private aktører - til sammenligning bevilgede Norddjyrs Kommune med 37.000 indbyggere 120 førtidspensioner landets højeste antal pr indbygger

Allan Stampe Kristiansen, Slettet Bruger, Søren Andersen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Anne Mette Jørgensen, Per Klüver, Bitten Jensen og Susanne Riis anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Undskyldninger på djøfsk - i elastikmål i TAL,TAL,TAL,Statistik uden mennesker - uden menneskeskæbner. Jeg frygter for deres sjæle og hvad fanden i hele hule helvede er det for en tankegang - en hån mod de menneskers liv de håndterer på sådan en livløs måde.

Allan Stampe Kristiansen, Slettet Bruger, Peter Nielsen, Søren Andersen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Heidi Larsen, Anne Schøtt, Randi Overgård, Anne Mette Jørgensen, Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, steen nygaard jørgensen, Ebbe Overbye, Susanne Riis, Søren Roepstorff og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Anders Beich fra København, fortalte for nylig i pressen om, at han råder sine patienter til at flytte, når patienten har kæmpet så længe for en førtidspension i Københavns Kommune, at lægen har vurderet det helbredstruende for patienten at blive boende.

I flere tilfælde, hvor patienterne er flyttet, er det efter kort tid lykkedes dem at få førtidspension i deres nye kommuner, hvor fortolkningen af lovgivningen er mere lempelig.

Tallene taler deres tydelige sprog
Kigger man på statistikkerne for tildeling af førtidspension, kan man se, at der er bemærkelsesværdig stor forskel på, hvor mange førtidspensioner kommunerne tildeler.

De kommunale forskelle på tilbøjeligheden til at tildele førtidspensioner varierer fra, at Norddjurs Kommune i Østjylland tilkendte ydelsen til 61 borgere pr. 10.000 indbyggere i 2016, mens Københavns Kommune tilkendte den til 8 personer pr. 10.000 indbyggere. Det viser tal fra Ankestyrelsen omtalt i Avisen.dk.

Allan Stampe Kristiansen, Henrik N, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Anne Mette Jørgensen, Per Klüver og Susanne Riis anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Jeg vil læse det igen, for jeg genkender intet, men jeg vender tilbage snarest!

I Norddjurs har politikerne bedraget at stoppe udsigtsløse ressourceforløb og bevilge førtidspension -,det giver en nettobesparelse på 22.000 pr borger medregnet den frikøbte socialrådgiver der skal fremskynde sagsbehandling - gevinsten kan kommunen bruge på bedre normering i daginstitutioner og samtidig frigøre ressourcer på jobcentret til at hjælpe RASKE på kontanthælp i uddannelse og job - I Norddjurs har en sagsbehandler 50 sager og alle koordinerende team der før blokerede for afklaring med krav in flere oplysninger er fjernet - opskriften er ganske enkel - politisk handlekraft og vilje

Søren Andersen, Eva Schwanenflügel, Anne Mette Jørgensen, Per Klüver, Steffen Gliese, steen nygaard jørgensen og Susanne Riis anbefalede denne kommentar

Her er Anders Beich's debatindlæg fra Politiken, som Lone Bording nævner:

http://politiken.dk/6150527

Det fortæller en helt anden historie end den Bjarne Winge og Michael Baunsgaard Schreiber fortæller.

Henrik N, Søren Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hold da op, glæder mig til at en kvik journalister går denne omgang manipulation efter…

Kan godt lide denne sætning: "Selv i en tid med meget mediedækning og fokus på sociale medier, har medarbejderne formået at holde fokus på at hjælpe nogle af de mest udsatte borgere i København"…
Hvad betyder det? At medarbejderne passer deres arbejde i stedet for at bruge tiden på de sociale medier? Eller at de trods den massive kritik, deriblandt snart hundredvis af vidneudsagn fra syge borgere i medierne, stadig passer deres arbejde?

De Skriver; "For fakta er, at sammenlignet med sidste år har Jobcenter København – Center for Jobindsats (Jobcentret på Lærkevej) i første halvdel af 2017 fået 40 procent flere i arbejde, 140 procent flere har fået tilkendt et fleksjob, og vi har tilkendt ca. 200 procent flere ressourceforløb siden 2015." Hvad betyder det helt præcist at 40 procent flere er kommet i arbejde? Snakker vi fuld selvforsørgelse, offentlig løntilskud eller de minijobs, man må tage for ikke at blive skåret i kontanthjælpen efter 125-timers reglen? Og hvorfor mener klummens forfattere at det er en god ting at 200 procent er flere er kommet på ressourceforløb, når en væsentlig del af kritikken er at syge kontanthjælpsmodtagere ryger på det ene ressourceforløb efter det andet i stedet for at blive afklaret og evt få en førtidspension?

Og antallet af jobparate er faldet med tyve procent i København? Hvad dækker det over? At beskæftigelsen er steget markant de sidste mange år, især i landets største by? Eller at kontanthjælpsmodtagere falder ud af systemet, hvis de f.eks er gift og rammes af kontanthjælpsloftet? Hvad har jobparate kontanthjælpsodtagere i det hele taget at gøre med Lærkevej, som er jobcenteret for Københavns aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, og IKKE de jobparate kontanthjælpsmodtagere?

Og denne her: "Hvert år er jobcentrene i København i kontakt med ca. 100.000 borgere, og vi modtager årligt under 700 klager."
Jeg går ud fra at "vi" er jobcenteret Lærkevej. Eller er det alle jobcentrene i København, der kun modtager 700 klager?

Og den her: "Faktum er, at vi som den første kommune i landet har skabt en jobkonsulentuddannelse for at sikre en høj faglighed for alle medarbejdere med borger- og virksomhedskontakt. Igennem de sidste to år har næsten 900 medarbejdere gennemført uddannelsen."
Snakker vi om det 6 ugers grundforløb som f.eks en frisør skal gennemgå for at blive jobcentermedarbejder?

Hvis debat-indlæggets forfattere læser med, må de meget gerne gå lidt i dybden med deres påstande.

Allan Stampe Kristiansen, Flemming Berger, Søren Ferling, Peter Nielsen, Søren Andersen, ingemaje lange, Annemette Due, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Anne Mette Jørgensen, Per Klüver, Ebbe Overbye, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Heidi Larsen, Arne Albatros Olsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ja, det er en håbløs duplik, som kun viser det offentlige systems elendighed og tilsandethed i bureaukrati og tåbelige målinger.
Vi er et lille land med en lille befolkning, så vi kan tale om konkrete handlinger og aktiviteter uden at ty til statistik.

Allan Stampe Kristiansen, Søren Ferling og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

De 2 skribenter til dette debatindlæg prøver kun at dække og forskønne deres egen rolle i det store offenlige skuespil som udspiller sig på jobcenter Lærkevej.

Deres udlægning er mere fyldt af huller en en svejserost.

Men sproget er jo som bekendt mere smidigt end selv den alllermest hybermobile udøver af det , som kaldes verdens første erhverv.

Søren Ferling, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Nielsen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Åbent brev til politikerne og også beskæftigelsesudvalgene samt Bjarne Winge og Michael Schreiber
VÅGN OP
Kritiske og dybdeborende medier VÅGN OP, hvor er I?
Er I også som andre privilegieblinde fedtet ind i the establishment, hvor der efterhånden er flere spindoktorer end reelle journalister?
I kan ikke undgå at vide, hvad der sker af mishandling overfor de mest syge og sårbare borgere, som det er samfundets fornemmeste pligt at beskytte.
Hidtil har I stukket hovedet mellem benene. Der må stinke fælt, og jeg ser for mig - en række ansvarlige bliver mere fede af alle de løgne, de æder eller kaster op.
I blev advaret, og I vidste, at fleks- og pensionsreformen som en anden kolos var bygget på lerfødder.
Den største mishandling af syge sker i København. Det betyder, at der er færrest, der tildeles et fleksjob eller en førtidspension.
Det er den STATISTIK, der tæller for mig.
Komiske Ali har ikke levet forgæves.
2 Omnipotente bogholderi-generaler på en dag er skrap kost og ligeså svær at sluge som alle de manipulerende ord, der flyver rundt i luften som spyfluer og skider på alt, de kommer i nærheden af - især de syge.
Selv tror jeg ikke på en statistik(Churchill) jeg ikke selv har været med til at forfalske, og jeg tror slet ikke på Michael Schreiber og Bjarne Winge, men derimod Puk Sabber, hvis beskrivelse stemmer overens med mine egne erfaringer på Lærkevej.
Det sejler, og det er trist at medarbejderne er ved at drukne i sager. Men det er endnu mere trist, at alvorligt syge borgere bliver endnu mere syge af den behandling, der foregår.
I mange tilfælde påføres de en psykisk overbygning efter årevis mishandling i jobcenter. Spørg f.eks. psykiater Mogens Undén, som kan tale om selvmordstruede patienter.
Måske er det forbigået de 2 herrers opmærksom, at også læge Anders Beich forelden i Politiken har udtalt sig om de skandaløse forhold syge udsættes for. En af hans patienter begik selvmord pga. jobcenterets mishandling - andre måtte flygte til en anden kommune for at redde deres liv og få deres pension.
I København udsættes, med sundhedskoordinatorers velsignelse, også bevægelseshæmmede og psykisk syge i kørestol - for smertefulde arbejdsprøvninger, der ikke er kontraindicerede, så længe borger ikke dør af det.
Hvad er det for et bogholderisamfund Danmark har udviklet sig til?
Der skal ikke meget til at være en "dygtig", engageret og loyal bogholder, hvis man sammenligner sig med Bjarne Winge og Michael Schreiber.
Jeg får associationer til det 3 riges lydige embedsmænd, hvor det åbenbart er eller umærkeligt bliver " forbudt" at tænke selv og tage ansvar for næsten og dem, der lider nød.
Hvis du vil være ansat i jobcenter - bliver du korrumperet og agerer efter kort tid som en robot, hvor du uden at være bevidst om det er " tvunget "til at gå med hovedet under armen og parere ordrer, hvilket betyder, du er medvirkende til umenneskelig og ulovlig sagsbehandling og skader næsten i nød, som du burde hjælpe.
Milgram eksperimentet og Hannah Arent beskriver dette i "Ondskabens banalitet".
Jeg har informeret om det i mine lydfiler.
Et sygt menneske af kød og blod bliver til en irriterende udgift i et regneark hos Schreiber og Winge - de lydige embedsmænd, som simplificerer og ikke ser eller forestiller sig medmennesket bag tallene, men er drevet af iskold målstyring, godt bakket op af beskæftigelsesministeren.
De er dygtige fordi de er eksperter i at "pine" og plager flest mulige syge borgere, så statistikken ser pæn ud, selvom løsningen I Norddjurs kommune har bevist, at det både er bedre og billigere at behandle sine borgere ordentligt.
Det er København m.fl. ikke interesseret i. Er det pga. korruption og fordi mange interesser er på spil mht. til alle de anden aktører, der danser om guldkalven og har kronede dage i dette miskmask af et jobcirkus til et anslået beløb på 18 mia. årligt?
Men tilbage til Schreiber og Winge - de lydige embedsmænd, som forsøger at bilde os ind at "kun" 700 klager. Forklaringen er, at det er fordi borgere i årevis må vente på en afgørelse med en klagevejledning.
Disse 2 herrer benytter sig af new-speak og floskler om, at det er menneskeligt at fejle. Gælder det også en fejlmargin på 80 % indenfor kontanthjælpsområdet, som borgerombudsmand Johan Busse beskriver?
Det får vi ikke at vide - for de 2 herrer ønsker ikke at svare på klager og kritiske spørgsmål om ulovlig og umenneskelig sagsbehandling, men sender blot klagen rundt i systemet, og ingen tager ansvar for abens eller borgers hjemløshed.
Retssikkerheds- og Forvaltningsloven bliver ikke overholdt, hvilket Advokatrådet og juraprofessor i socialret Kirsten Ketchner kan bekræfte Beskæftigelseslovgivningen er på 30.000 sider, og enhver tvivl kommer kommunekassen til gode.
Du har som syg borger ingen forsvarer, og bliver behandlet som et udskud, der mødes med mistro og en økonomisk deroute - og du skal straffes fordi du har "tilladt" dig at blive syg eller været udsat for en ulykke.
Alle midler tages i brug, og der købes private lægekonsulenter fra plattenslager firmaer, som skriver de udtalelser kommunen ønsker. En hud- eller nyrespecialist skriver f.eks. erklæringer om at svær slidgigt, reumatologiske sygdomme og andre fysiske sygdomme sidder mellem ørerne.
Sygdomme anerkendt af WHO negligeres.
Borgers rettigheder er ikke eksisterende. Som syg bliver du udsat for en tidsubestemt straf og må slås med såvel sygdom som systemet.
Lars "Blytækker" Jensen, som fortsat hærger på de indre linjer på Lærkevej - lader f.eks. som om lov af juni 2016 ikke eksisterer. En lov der giver mulighed for, at svært syge kan bevilges pension udenom teamet.
Det samme gælder seniorførtidspension for nedslidte borgere.
Går den så går den virker til at være mantraet.
I København er det efterhånden kun terminale og borgere og hjerneskadede, der er lamme fra halsen og nedefter, der kan få pension.
Jeg synes, det er flovt når Bjarne og Michael taler om, hvor mange penge der er brugt og skal bruges fremover. Det er skatteborger-penge lige ud af vinduet.
Kun de ansatte og anden aktører inklusive lægekonsulenter har kronede dage i et jobcirkus, hvor de syge drives rundt i manegen og får forværret den arbejdsevne, det var meningen skulle forbedres.
Mange syge er fængslet længere i systemet end Nelson Mandela.
De syges tvinges til i årevis at lade sig mishandle og modtage sicilianske tilbud, der er en bananrepublik værdig
Politikerne har overladt ansvaret til embedsmændene, hvorfor Anna Mee og Co. ligeså godt kan forlade den synkende skude og droppe deres spil for galleriet.
De løgnagtige tal om, hvor mange der kommer i arbejde stemmer ikke overens med den "Sociale årsrapport" som beskriver at kun 1 % kommer i ordinært job og det til en pris af 5-6 millioner pr. hoved. Og som bekendt dør, der flere i ressource-forløb end, der kommer i arbejde.
De fleste syge, der er afhængige af systemet - lever en kummerlig tilværelse, hvor det er hverdagskost at skulle vælge mellem mad og medicin, mens andre bekymrer sig om topskattelettelser og den næste nye og billigere bil.
Der er brug for en gevaldig oprydning, hvor de ansvarlige skal stå til ansvar.

Allan Stampe Kristiansen, Flemming Berger, Søren Ferling, lone bording, Søren Andersen, Anne Mette Jørgensen, Keld Sandkvist, Hans Kvisgaard, sanne petersen, David Adam, Maria Jensen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Werner Gass, Heidi Larsen, Marianne Rasmussen, Torben K L Jensen, Ebbe Overbye, Bjarne Bisgaard Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Marianne Rasmussen

Cirkusdirektør 1 og 2 kan talmagi og hokus pokus abrakadabra og tryllestøv ud over Lærkevej, alt er fint og godt. Vildt at der kan være så stor forskel på opfattelsen af virkeligheden fra top til bund. Gad vide om de overhovedet har styr på organisationen, eller om den er løbet løbsk og enhederne lever deres eget sekteriske liv. Er der overhovedet noget tilsyn? Direkører, der har ontologisk sikkerhed i tal og statistikker; hermed et eklatant eksempel på at styringsmekanismerne i new public management har slået fejl.

Morten Balling, Anne Mette Jørgensen, sanne petersen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Hør hvad læge Anders Beich kan fortælle om forholdende på jobcentrene i et fremragende live-interview i dag på avisen.dk's facebook. Klik på link:
https://www.facebook.com/Avisen.dk/videos/10156714580479202/

lone bording, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det sidste nye fra planeten Exxel bekræfter en længe næret mistanke; robotterne har tilintetgjort de sidste rester af menneskelighed i deres systemer, og har nu som erklæret formål at omprogrammere homo sapiens i deres eget billede. En kørestol kan derfor nemt erstatte et par ben, da begge dele kan henføres til mekaniske egenskaber.

Søren Ferling, sanne petersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

De kan vaske hænder lige så meget de vil, de klarer sig dårligere end sammenlignelige kommuner, jeg ville bare ønske at det væskede hænder et andet sted en her :-(

Søren Ferling, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

En yderst selvcentreret artikel, ikke et ord om dem som nedskæringerne går ud over, ingen empati for ofrene, ingen seriøs selverkendelse omkring fejl og intet ønske om at stoppe 5 års mishandling.

Statistik, rapporter og procentregning uden reelle tal er gode til at øge klinisk viden, men det hjælper ikke personen på gaden om, hvordan man lærer at beskytte sig selv mod dette nedskæringshelvede, eller lærer dem at undgå sammenbrudt i disse destruktive klientforhold.

Medarbejdere kommer fra mange forskellige samfundslag og har ofte succes i erhvervet, men de kan også være hensynsløse, manipulerende og destruktive. Gang på gang bliver de udsatte tromlet ned, år efter år bliver de udsat for samtaler som ofte virker som krænkelser af den værste slags, som følelsesmæssig voldtægt. Nogle er bare parate til at gøre alt for at gøre de udsattes liv til et levende helvede.

Det er umuligt at forstå hvor forfærdeligt det er at blive udsat for dette nedværdigelser, indtil man selv oplever det, de fleste ofre er ikke selv klar over at de bliver udsat for umenneskeligt mishandling før skaden allerede er sket.

Jobcentrene bruger alle de penge som skulle gå til de udsatte, på parasitiske private aktører, som skaber vanvittige situationer, lyver og bedrager, og misbruger på alle måder. Dette jobcenter-cirkus er et meget farligt socialt kontrolværktøj, det er helt politisk funderet, udelukket for at skabe skattelettelser.

Hvis du befinder dig i en så alvorlig situation; tro på dine instinkter, tal med dine venner om forholdene på det lokale jobcenter, optag samtalerne (hvis det overhovedet er lovligt), meld dig ind i hjælpegrupperne på de sociale medier, og dokumenter det hele, hvis du overhovedet har overskuddet, og tag altid en bisider med.

Vær med til at øge offentlighedens bevidsthed om jobcentrene, og lad os få sat ord på misbruget som ligger i, at der er nogle meget destruktive tendenser i samfundet, der går ud over alle grænser for at rage til sig selv, med en grådighed og en mangel på medmenneskelighed som er ekstrem ond.

Allan Stampe Kristiansen, Søren Ferling, lone bording, Peter Nielsen, Ebbe Overbye, Anne Mette Jørgensen, ingemaje lange, Steffen Gliese, Heidi Larsen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Hans Kvisgaard anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Dygtige medarbejdere. Ja de er ovenud dygtige. Især læger i Rehabiliterings teamet.

'Et team der indkalder til møde, men efter 2 min aflyser fordi der mangler en udregning på timebasis fra ATP. 7 mennekser indkaldt. til ingen nytte. Gad vide hvad de modtager i honorar for det.
En læge der der siger, nedsat arbejdsevne, trods lægen har skrevet negligeabel. En læge der ikke er underlagt lægeløftet. En nyuddannet læge, der ikke aner hvad han taler om og tydeligvis ikke har læst journalen , men retter sig efter mødelederens stok.
Et team hvor ingen hilser, ikke rejser sig op og siger goddag. dårligt nok ser på patienten, sidder og glor i sin ipad.
Et team hvor ingen spørger. Nej beslutningen er taget inden. Skueproces er hvad det er.
En lov om S. førtidspension var og er ren bluff.

Sagsbehandler der siger man kun kan opnå pension hvis man er terminal.
Svarfrister der ikke overholdes. Sagsbehandlere der ikke kender det mest elementære i lovgivningen.

I 2 herrer har jo sikkert aldrig deltaget i nogle møder, men sidder langt fra virkeligheden.

Tal der ikke underbygges er som et hus uden fundament.
40% flere i arbejde??? er det dem på Dagpenge, for det er sgu ikke de der er syge.
Sikke en gang gas. Det stinker, som rådne æg.

Søren Ferling, Peter Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Så vidt jeg ve kommer medlemmerne af nævnet fra andre kommuner, således at de ikke behandler egne sager undtagelsen er den pågældende sagsbehandler der skal være der. det er muligt at der handles i porten men jeg tvivler. I de fleste sager om førtidspension er den store hurdle overhovedet ikke nævnet i sig selv, det er det at få sagsbehandleren til at indstille en.

Jeg var heldig, min sagsbehandler i Guldborgsund indstillede mig til nævnet på eget initiativ, efter en længere arbejdsprøvning der løbende måtte sættes ned og jeg endte på under en time, fordi lederen kunne se hvor svært jeg havde det. Dagen før nævnet måtte jeg flytte til Slagelse fordi min madmor som hjemløs giftede sig ;-) Og ja jeg gav bruden væk, sandheden er, at hun førte mig op af gulvet, fordi jeg ikke kunne gå selv ;-)

Da jeg blev indkaldt i Slagelse gjorde jeg sagsbehandleren opmærksom, at jeg søgte på det foranliggende grundlag og på at jeg havde misset nævnet med en dag. Hun rekvirerede sagen og ud fra den blev jeg indstillet igen. Jeg ventede i fem måneder på at komme til og mødet tog ikke ti minutter og de voterede en halv kop kaffes tid, og så blev pensionen godkendt, Så ventede jeg fire måneder på kommunalbestyrelsen, der også godkendte den.

Det hjalp sikkert at jeg havde erklæringer fra ni hospitaler der mere eller mindre sagde, at det var et mirakel jeg var i live, for det burde jeg ikke være. Sådan er det faktisk stadig, ingen kan forklare hvad jeg fejler og de er enige om, at jeg lever på udløbet tid, men de gode svar mangler.

Eva Schwanenflügel og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Ronny Winther Ronnenberg.
I rehabiliterings teamet( i København hedder det team og det gør det også i pensionsteamet. Andre kommuner er det et nævn.
I København er teamets deltagere fra Kommunen med undtagelse af lægen, som kommer fra Regionen eftersom der ikke findes noget Københavnsk hospital. Hospitaler er opdelt efter regioner.
Det er Hovedstaden region, og kan høre hjemme i Herlev kommune eller Gentofte.
Men, men de fleste kommer fra Frederiksberg /bispebjerg Hospital.
Så vidt jeg er indformeret fra enheden der er i gang med at oprette sig som enhed, som anerkender , funktionelle lidelser. Understøttet af Sundhedstyrelsen. Med andre ord, som jeg har hørt en læge sige med afsky. Det er en hypokonder afdeling.
Sådan er det jo.

Johnny Winther Ronnenberg

Jeg gide ikke strides om ord ;-)

Men funktionelle lidelser er det perfekte ord for, at det anerkender vi ikke. Hvem der ikke anerkender hvad, det står hen i det uvisse;-)

Men jeg vil gerne se en politiker der tør sige, at jeg lider af en funktionel lidelse og wupti, så mangler han sine ædlere dele ;-)

Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

'Funktionelle lidelser' er slet ikke en anerkendt diagnose, men bruges på trods af det flittigt i mange kommuner, med det formål at underkende borgerens smertetilstand. Mao, 'it's all in your head' !

Anne Mette Jørgensen

ja, og hvilken lidelse/sygdom er ikke funktionel. det i sig selv skriger til himlen.

Var det på Island eller Færøerne, hvor man undrede sig over en mærkelig sygdom, som lagde hele landsbyer øde i midt eller slut 1800 tallet. Man mente det var Guds straf.

En dansk læge undrede sig også, men fandt ud af at det var en smitsom sygdom. I dag kendt som mæslinger. Hjemme i Danmark mødte han også modstand i den daværende lægeforening, men der er vel ingen udover de meget" sjove" overtroiske religiøse fanatikere der tror på det.

En ungarsk læge ca. samme tidspunkt fandt også ud af, at årsagen til den store dødelighed blandt fødende kvinder var, fordi lægen var for fin til at vaske hænder, når de gik fra fødende til fødende.
Ak, ja sådan er det desværre blevet i dag.
Læger er for fine til, at tænke, kan det være fordi jeg ikke er dygtig nok eller vi ikke ved hvorfor.
I stedet forlader den danske lægestand sig på en belejlig hokus pokus diagnose fra en psykiater, som hedder Per fink.
Tænk sig, at lægestanden er sunket så dybt at det speciale, som der stort set ingen evidens er for er det de løber efter som dumme får.
Førhen var psykiatrien regnet for det nederste i hierarkiet, nu er det ophøjet til Gud selv.

Det så trist , det så trist siger jeg.

Det er et politisk valg om man som kommune vil bruge 280 millioner p private aktører som Empano og Quick Care eller bruge ressourcer på daglig kompetent sagsbehandling der kan forverede sagen til rehabiliteringsteamet - I det første tilfælde kæber kommunen endnu en dokumentation og lægger iven i bunken hos sagsbehandlere med 90-250 sager på border som i København - I det andet tilfælde har den fagligt kompetente sagsbehandler med 50 sager tid til at vægte den dokumentation der allerede er i et individuelt argumenteret og helhedsorienteret perspektiv som loven foreskriver - I det første tilfælde fastholdes borgeren i evig sagsbehandling med dokumenter i et syndigt kaos der som i København - i det andet bevilges borgeren en førtidspension på et dagligt grundlag som i Norddjurs - der forøvrigt både har råd til at bevilge landets højeste antal førtidspensioner og bruge flere skattekroner på velfærden for ældre -

Marianne Rasmussen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Spar på aktivering og få råd til både førtidspensioner flere medarbejdere og et øget serviceniveau fir udsatte grupper af børn ældre og handicappede - det fantastiske regnestykke fra NORDDJURS KOMMUNE helt enkle tal fra en forvaltning med sociale og økonomiske mål og stramt politisk styret http://polweb.norddjurs.dk/open/Arbejdsmarkedsudvalget%20(%C3%85ben)/2017/18-05-2017/Referat%20(%C3%85ben)/AU-18-05-2017%20-%20Bilag%2003.01%20AU%20politiske%20forslag%20budget%202018.pdf

Eva Schwanenflügel og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar