Læserbrev

Kunstuddannelserne skal ikke styres udefra

31. oktober 2017

I Dansk Galleri Sammenslutning (DGS) er debatten om den nyligt offentliggjorte ’Rapport om Kunstuddannelserne’ blevet fulgt med stor interesse. Og i den forbindelse ønsker vi at tilkendegive vores støtte til en bevarelse af de billedkunstneriske uddannelser som selvstændige institutioner og et nej til centralisering af kunstuddannelserne.

Det Kongelige Danske Kunstakademi har en lang og stolt tradition båret af selvstændighed, og de yngre akademier i Aarhus og Odense er båret af samme ånd.

Kernen i de billedkunstneriske uddannelser er fokus på kunstnerisk grundforskning, som vi ikke finder det gavnligt at lægge sammen med andre fokusområder.

Uddannelserne på de danske kunstakademier er præget af integritet på deres felt, fokus på kernen og mest af alt en stærk og dyb faglighed. Det er denne selvstændighed og faglighed, som skal dyrkes og næres, og som ikke skal styres udefra.

Der er i vores øjne ingen tvivl om, at uddannelserne fungerer, for aldrig har danske kunstnere og den danske kunstscene blomstret og været mere synlig på den internationale scene, end de er nu.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu