Kommentar

Kvindelandsholdets lønkamp er ikke en ligestillingskamp

Når DBU har svært ved at give de kvindelige fodboldlandsholdsspillere det lønløft, de ønsker, er det fordi kvinderne ikke genererer ret mange indtægter. Det har intet med uligestilling og kvindekamp at gøre – det er ren budgetgymnastik
Når DBU har svært ved at give de kvindelige fodboldlandsholdsspillere det lønløft, de ønsker, er det fordi kvinderne ikke genererer ret mange indtægter. Det har intet med uligestilling og kvindekamp at gøre – det er ren budgetgymnastik

Lars Poulsen

Debat
19. oktober 2017

Debatten om lønforskellen mellem mandlige og kvindelige landsholdsspillere har nu raset gennem længere tid, og senest blev kvindernes landskamp mod Sverige i går aflyst på grund af striden. For nylig kunne man høre Alternativets ligestillingsordfører, Carolina Magdalene Maier, efterlyse ligeløn og ligestilling mellem kvinde- og herrelandsholdet i Radio24syv, uden at komme med ét forslag til, hvordan det skulle kunne lade sig gøre rent økonomisk.

Dette er symptomatisk for debatten, der vægrer sig ved at dykke ned i de bagvedliggende årsager til konflikten. Orienterer man sig på diverse sociale medier, vil man hurtigt bemærke, at diskussionen ofte bliver udlagt som en kønskamp eller et ligestillingsspørgsmål, hvor DBU, alene af patriarkalske grunde, bare ikke vil tilgodese kvindelandsholdets og Spillerforeningens ønsker. Dette er imidlertid en misvisende og forfladigende tilgang til debatten.

Underskudsforretning

Ifølge DBU’s seneste redegørelse for lønforhandlingerne, har organisationen de seneste år samlet skudt 16-18 millioner kroner i dansk kvindefodbold, og har desuden tilbudt de kvindelige landsholdsspillere en historisk høj lønstigning på 46 procent.

Det skal ses i lyset af, at kvindelandsholdet, markedsøkonomisk betragtet, er en regulær underskudsforretning. I DBU’s seneste årsregnskab (november 2015 – december 2016) anløber udgifterne til at drive kvindelandsholdet 5,7 millioner kroner, mens der i samme periode har været begrænsede, eller slet ingen indtægter.

Kvindelandsholdet genererer ingen billetindtægter, da der i perioden har været gratis entré til landsholdets hjemmekampe, ligesom både DBU og de kvindelige spillere kun opererer med mindre sponsorater og frem til og med 2018 slet ingen indtægter har på tv-området.

I forbindelse med EM-slutrunden i år genererede holdet ganske vist en turneringsbonus, men den opvejede ikke udgifterne ved holdets deltagelse i slutrunden.

Derfor har DBU ganske enkelt ikke det økonomiske fundament til at imødekomme Spillerforeningens krav til en lønstigning i de såkaldte stipendier på 342 procent. DBU er alene at betragte som en forretning med gynger og karruseller, og en udskrivning af denne størrelse vil nødvendigvis få dramatiske konsekvenser andre steder i butikken.

Dernæst er det vigtigt at forstå, at DBU og landsholdet ikke indgår i et ordinært arbejdsgiver-arbejdstager forhold. Landsholdet er ikke et job, men et frivilligt tilbud. Var landsholdsspillerne lige pludselig ansat til at repræsentere deres land, ville det udhule den nationale bindingsfølelse, der er landsholdets bærende kraft.

Derimod indgår spillerne i regulære ansættelsesforhold i deres klubber, der således må forventes at betale spillernes løn. Landsholdet må derfor kun anses som en bibeskæftigelse for spillerne, hvorfor landsholdslønnen aldrig bør blive et spørgsmål om, hvorvidt kvinder – eller mænd for den sags skyld – kan leve af landsholdsfodbold eller ej.

I sidste ende vil dette spørgsmål til enhver tid være betinget af de respektive klublønninger.

Problemet – det egentlige problem, om man vil – er bare, at det økonomiske råderum er stærkt begrænset i kvindefodbold på klubplan. Den side af problematikken bliver imidlertid sjældent behandlet i medierne, selv om det måske er den mest åbenlyse årsag til, at størstedelen af kvinderne ikke kan leve af deres sport. Befolkningen interesserer sig nemlig kun for landsholdet.

Skal miniputter skæres?

Kvinderne står altså tilbage med en rigtig dårlig sag, for mens herrelandsholdet hvert år indbringer det ene millionoverskud efter det andet, er kvindelandsholdet ren tilsætning.

Det efterlader os ved de nærliggende spørgsmål om solidaritet og kulturel nødvendighed. For underskudsforretning eller ej, så er kvindelandsholdet gået hen og blevet en folkekær størrelse med høj (ikke mindst kvindelig) identifikationsfaktor, hvilket rimeligvis burde anspore en omfordeling.

I givet fald ville en sådan omfordeling kræve, at pengene blev taget et andet sted i DBU’s budgetter. Og når vi kan konstatere, at herrelandsholdet genererer størstedelen af indtægterne til at få DBU-butikken til at køre rundt, hvem er det så, der fremadrettet skal have mindre? Er det børnefodbolden, breddefodbolden, talentudviklingen, integrationsprojekterne eller, ja, herrelandsholdet?

Hvis vi ønsker, at der skal indføres professionelle honorarer for kvinderne, må vi nødvendigvis også være indstillet på, at der bliver skåret ned et andet sted i Fodbolddanmark. Det har i sin grundnatur ikke noget med ligestilling at gøre – det er helt basal matematik.

De fleste nogenlunde fornuftige mennesker kan se vigtigheden af, at vi har et velfungerende kvindelandshold, og på lidt længere sigt kunne det måske endda blive en rigtig god investering.

Men lad os stille skarpt på de nødvendige økonomiske dispositioner, som problemet indeholder, frem for at forplumre debatten med hurtigkøbte ligestillingsparoler.

Jonathan Rafael-Weis er førstehjælpsmedarbejder i Røde Kors

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det klogeste der er sagt i denne debat !
Tak for det!

kjeld jensen, Karsten Lundsby og Mikkel Wied Frederiksen anbefalede denne kommentar

Dybt uenig er jeg med denne skribent. Og det er jeg fordi, denne skribent, som har skrevet ovenstående jo helt overser det her:

1) der var udsolgt, totalt udsolgt! til venskabslandskampen mod Holland i sidste måned! I Parken.
2) DBU har ikke villet opkræve penge fra tv- og radiotransmissioner fra kvindelandsholdets kampe det gør de nu!
3) I mange, mange år gav herrelandsholdet i fodbold altså et dundrende underskud - først i de seneste 2-3 er dette landshold, landsholdet for herrer i fodbold, altså begyndt at give overskud.
Alligevel har DBU slet slet ikke valgt at nedlægge herrelandsholdet!
4) Den der med ansættelseforholdet er vist løst nu - fokus er lige nu på økonomi, hvor der, efter sigende kun er cirka 500.000 kr, der skiller parterne.
5) En ansvarlig direktør i et firma som DBU tager altså ikke på ferie - mens forhandlingerne står på; det har den tidligere militærmand, Claus Bretton-Meyer gjort i den her uge! Totalt uansvarligt er det!

Når det er sagt, så forstår jeg ganske enkelt ikke, hvorfor spillerne ikke er mødt til træning - det ville have været et godt signal at sende til både DBU, pressen og den danske befolkning - at møde til træning. For mig at se virker det som om spillerne på kvindelandsholdet i fodbold er blevet kørt rundt i cirkus-manegen af Mads Øland, formand for Spillerforeningen, som har troet, at bare man pressede DBU hårdt nok, så ville DBU give sig til sidst! Det gjorde DBU så ikke.

Jeg forstår så heller ikke, hvorfor spillerne ikke ville spille på den samme delaftale mod som de gjorde mod Ungarn - og så vente med at ordne resten, bl.a. økonomi mm. til efter kampen mod Sverige. Til gengæld er det tåbeligt af DBU at aflyse en så vigtig kamp som den mod Sverige, fordi DBU dermed ofrer kvindelandsholdet i fodbold i mindst 4-5 år frem i tiden!

Sven Christensen, Mette Poulsen, Eva Schwanenflügel, Helene Hansen, Erik Karlsen, Anne Lintrup, Anders Reinholdt, Niki Dan Berthelsen og Sascha Olinsson anbefalede denne kommentar

@Karsten Aaen
Landsholdet giver som beskrevet i artiklen kæmpe minus- så en udsolgt kamp er vel lige lidt nok at bygge en 300+ % lønstigning på?
Og jeg tvivler på at DBUs manglende opkrævning af penge for transmitioner er fordi DBU ikke "vil" - det er nok fordi ingen har interesseret sig for kvindefodbold før EM
Og hvis DBU tvivler på kvindefodboldens internationale potentiale kan jeg egentlig godt forstå det..
Udover det er DBU også for ikke så længe siden blevet presset hårdt af herrene på samme måde - på et tidspunkt skal foden sættes ned

P.G. Olsen, Gustav Alexander og kjeld jensen anbefalede denne kommentar

At det er superdumt for alle parter er vi selvfølgelig helt enige om!

Sascha Olinsson

Lad mig lige se om jeg har forstået det her korrekt. At være landsholdsspiller er ikke et job og burde ikke anses som et sådant- og som sådan får man ikke løn- lønnen kommer fra den klub man spiller for. Det vil sige at mænd og kvinder ikke skal have samme betaling for at repræsentere DK på vores landshold. Og det skal de ikke have fordi DBU har valgt ikke at tage sig betalt for kvindernes kampe...

Og som jeg kan se på de fleste kommentarer ovenstående er det simpelthen bare for usselt at DKs kvindelige repræsentanter vil se sig betalt (og dermed værdsat) på samme niveau som vores mandlige repræsentanter.

Som kvinde bliver man simpelthen bare træt...

Som John Hansen kommenterede : Udover det er DBU også for ikke så længe siden blevet presset hårdt af herrene på samme måde - på et tidspunkt skal foden sættes ned.

Og det skal så være efter herrene men før damerne...?

Karsten Aaen, kjeld jensen, Nike Forsander Lorentsen, Pernille Bévort, Maiken Guttorm, Mette Poulsen, Vibeke Hansen, christen thomsen, Eva Schwanenflügel, Stine Hellqvist Frey, Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Erik Karlsen og Anne Lintrup anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det principelle spørgsmål er om DBU med vold og magt kan omvende Brugsen-Danmark med kollektive aftaler på så godt som alle parametre i samfundet til et markedsbaseret,individuelt konkurrence- system som man ser i resten af verden. En neo-liberal tankegang der måske er sat i gang af CEPOS-medlemmet - Brian Laudrup.

Karsten Aaen, kjeld jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@Torben K L Jensen
Nej - Det har intet med dit yndlings skældsord at gøre (neoliberalt)
For hvis det havde det havde kvindelandsholdet for længst været lukket- det giver nemlig bragende underskud
Udover det er det Michael Laudrup der støtter CEPOS

@Sascha Olinsson
Af åbentlyse fysiske årsager er fodbold delt i kvinder og mænd
Mændene havde 40.000 betalende tilskuere til deres sidste kamp dvs alene i entre er der sikkert fløjet 20 mio kroner i kassen. Oven i skal der lægges TV-indtægter salg af diverse ting som f.eks. spillertrøjer
Kvindernes indtægt er ca 0 kroner
Du kan da ikke mene at de så skal betales det samme ?
Hvis det er nogens skyld at kvinder tjener mindre er det tilskuerenes "skyld"
Men jeg er nu af den overbevisning at tilskuerne (inklusiv de kvindelige) selv må vælge hvad de vil se så skyld er et skidt ord

John Damm Sørensen

Som redaktør af gladsaxen.dk har jeg dækket DBUs håndtering af AB. Jeg må blot konstatere, at DBU ikke alene er et dybt uprofessionelt foretagende, direktøren opfører sig tilmed tøsefornærmet, når han bliver stillet kritiske spørgsmål.

Karsten Aaen, Sven Christensen, Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Steffen Gliese og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

En undskyldning til Brian.

Dorte Sørensen

Skal en landskamp KUN være en god investering og give overskud???

Hvis ja så kan mange små forbund godt pakke helt sammen og kommunerne kan sparer mange penge ved ikke at bygge og vedligeholde det ene idrætsanlæg efter det andet. Ligeledes vil staten også sparer mange penge ved at opretholde roen ved mange mandlige fodboldtskampe.
Hvis fodboldten helt aflyses i landet kan kommunerne og staten sparer mange udgifter, som så kan gå til bedre uddannelse og pasning med flere pædagoger og lærer.

Karsten Aaen, Maiken Guttorm, Mette Poulsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Alvin Jensen, Thomas Christensen, Bo Stefan Nielsen, Erik Karlsen og Anne Lintrup anbefalede denne kommentar

@Dorte Sørensen
Hvis du har læst artiklen vil du vide at det er allerede en dårlig forretning
Det eksisterer udelukkende fordi normale markedsmekanismer ikke følges.
Hvis det drejede sig om profit havde DBU lukket det for maaaaaange år siden.
......og tro mig der kommer næppe færre sociale problemer med unge af at lukke ungdomsfodbold ned og ansætte flere pædagoger

Hvem vælger den inkompetente bestyrelse i DBU. .?
I hvert fald ikke det fodboldglade Danmark.
Er DBU kun profit.?

Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Hvordan kan det fodboldglade Danmark have en Jakob Høyer som talsmand.?

Sven Christensen, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@Holger Madsen
Hvis DBU kun var profit hvorfor er kvindeholdet ikke lukket ?

@ John Hansen
Et godt spørgsmål.!

Så vidt jeg ved, har bredden altid skullet bøsse i kassen til toppen/eliten eller hvad den nu kaldes. Og mig bekendt har mændene da så langt fra givet overskud altid. Ting tager normalt tid at få i gang, det skal så ikke gælde for kvinderne. Så derfor er det vel så på sin plads at ønske DBU til lykke med at de nu har fået smidt noget guld på gaden og kvinderne ad h. til. Godt gået DBU, det sikrer vel også nattesøvnen.

Karsten Aaen, Sven Christensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne kommentar

Absurdistans kvindefodboldlandshold spillede en kamp mod et stokholmsk drengehold, max alder 12 år. De tabte 0-6. Men dertil skal naturligvis tilföjes at drengene kun havde 10 spillere på banen for at göre det lidt mere fair.
Käre venner, det er altså ikke märkeligt at der ikke er mange sponsorkroner i kvindefodbold. Og der bliver altså ikke flere af at man ikke stiller op til landskampe.

Gustav Alexander

Jeg begriber ikke helt hvorfor det ignoreres at kvindefodbold er en enorm underskudsforretning i kommentarsporet. Det forholder sig selvfølgelig ikke således, at man nødvendigvis skal kunne tjene penge på alt. Bundlinjen skal ikke være samfundets rettesnor - det kan vi hurtigt alle blive enige om, håber jeg.

Når det er sagt, så må vi huske at der er tale om sport og nærmere specifikt fodbold. Sygesikring, hospitalsvæsen og kontanthjælp må hjertens gerne være en underskudsforretning, fordi der eksisterer et basalt humant imperativ for at det SELVFØLGELIG skal eksistere. Fodbold generelt eller kvinde fodbold specifikt derimod? Det er sport. Det kan simpelthen ikke være et problem, hvis det ikke kan køre rundt af sig selv, som jeg ser det.

Dorte Sørensen

PS: Hørte i P1-morgen at den nedsatte kommission for kvindefodbold med Lykke Fris og Helle Thorning var ude at sige, hvis kvinderne ikke kom med til kampene mht. VM så ville de nedlægge kommissionen.
Jamen er det så ikke NU der rigtigt er brug for kommissionen?????
Det virker som de dammer bare ville være med når kvindefodbold havde "medvind".

Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne kommentar

@Dorthe Sørensen
Hvornår har du egentlig selv støtte kvindelandsholdet?
Har du fornyligt købt en billet ?
For som Dennis Jensen også nævner så kan du da ikke mene alvorligt at det skal være en naturlov at folk skal have støttepenge så de kan leve af at dyrke en sport ?

Bjarne Bisgaard Jensen

I Norge kan man godt finde ud af at skabe lige betingelser for herre og dame landshold. Men de er jo også skøre de fjeldaber ikke sandt.
Detter er blot endnu et eksempel på hanelefanternes helt utidssvarende magtspil i dansk fodbold. Lur mig om ikke vi kommer til at se det samme fra ronkadorerne i den sammenspiste klub kaldet UEFA

Karsten Aaen, Maiken Guttorm, Torben Myrhøj, Sven Christensen, Vibeke Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg kunne godt tænke mig konkrete tal på bordet. Hvor meget får mændene og hvor meget får mændende og hvad kræver kvinderne? Man ved, at visse fodboldspillere tjener millioner om måneden, men det gælder vist ingen dansk spiller.
Byder man kvindelige professionelle fodboldspillere 10, 20, 30, 40, 50, 60 tusinde kroner ? Eller mindre. Og hvad får mændende ved siden af deres løn i deres klub.
Selvfølgelig er det ikke uvæsentligt, at pengene skal tjenes. På kontor kan man gå ud fra at en kvinde giver lige så stor værdi for firmaet som en mænd (nogle gange sikkert mere).
Men taler vi om millioner (indtægter og reklamepenge) eller taler vi om latterlige beløb og smålighed?
Som bekendt fik de første danske kvindelige verdensmester i fodbold et kaffestel i belønning.
Størrelsen i forhold til andre menneskers løn er ret så væsentligt her.

Andreas Brøgger Jensen

Sikke en hyklerisk omgang sludder. Hvorfor skal DBU handle på markedets præmisser og tilbyde vanvittig lav løn til spillere, der ikke genererer så mange penge, når spillerne selv skal følge deres nationalfølelse og betragte landsholdet som et tilbud og et kald. Og hvorfor skal herrerne, som allerede tjener rigtig godt i deres klubber, så have så sindsygt meget mere for at spille på landsholdet? Der er efterlyst konkrete tal af flere debattører i tråden: I perioden 2012-2015 tjente herrrelandsholdets spillere 800.000 kr om året hvis de spillede alle de i gns 8 landskampe om året, dvs 100.000 kr pr kamp(dbu's egne tal). Til sammenligning tjente kvinderne 2571 kr pr kvalifikationkamp i perioden 2015-2017. Mændenes løn er nok ikke lavere efter 2015.

Bjarne Bisgaard Jensen, Pernille Bévort, Maiken Guttorm, Torben Myrhøj, Sven Christensen, Vibeke Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@Andreas Jensen
Hvor mange indtægter havde damelandsholdet så?
Og hvor meget overskud gav damelandsholdet ?
Der er i øvrigt masser af sportsgrene hvor det er et "kald" at være på landsholdet......de fleste faktisk
Handicapidræt for du f.eks. heller ikke meget for men det afholder da ikke folk fra at deltage
Mener du virkelig at det er en menneskeret at man skal kunne tjene penge på at sparke til en læderbold? Når nu folk åbenbart ikke interesserer sig nok for det til at de gider hive en femøre op af lommen

Eva Schwanenflügel

Man må investere for at opnå succes. Det har kvindelandsholdet gjort ved at investere sig selv til sølvmedaljer ved EM. Men hvis succesen skal følges op, skal den underbygges af organisationer, der varetager spillernes interesser, plus udnytter deres potentiale for at få sponsorer. Det har DBU fejlet totalt med.
Desuden må der satses på klubplan. Men som det er nu, får piger/kvinder langt dårligere spilleforhold end drenge/mænd.
Fodboldens verden er totalt mandsdomineret, og det nytter ikke at komme med argumenter om, at det er kvinderne, der ikke tilfører sporten noget nyt, eller ikke er deres løn værd. Alle mua DBU kunne se det kæmpestore potentiale, efter EM.
DBU er en flok stenalder-ronkedorer, der nu har undermineret kvindefodbold i flere år frem i tiden.
Alene fordi herrene skulle advares, må kvinderne bide i græsset.

Torben K L Jensen, Karsten Aaen, Nike Forsander Lorentsen, Pernille Bévort, Maiken Guttorm, Sven Christensen, Vibeke Hansen og christen thomsen anbefalede denne kommentar
christen thomsen

Er der en kvinde i DBU's ledelse? Spiller DBU-herrerne selv fodbold på topplan? Er det skrivebordsmændene eller spillerne der skal belønnes? I modsætning til herrelandsholdet - som kun med hiv og sving har tilspillet sig en CHANCE for at komme med til VM, har kvindelandsholdet spillet sig helt til tops. Det kommer det danske herrelandshold aldrig til at gøre. Der er potentielt store penge i kvindelandsholdet, men herrerne i DBU er - lissom ikke i stand til at se det. Hvordan kan det være?

Karsten Aaen, Maiken Guttorm, Sven Christensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@Eva Scwanenflugel
Hvornår har du sidst brugt penge på kvindefodbold ?
Eller er du ligesom 99,9% af befolkningen der ikke gider bruge en øre på det ?

@Christian Thomsen
Stop !
Hvor i himlens navn er det du ser potentialet for "store" penge i kvindefodbold ????

Forhold jer dog til virkeligheden !
Folk i og resten af verden gider ikke bruge penge på kvindefodbold!
Det er tilskuerne der vælger den fra !
Uden DBU var det hold lukket for mange mange mange år siden !

Eva Schwanenflügel

John Hansen, var du på Antarktis, da kvinderne spillede sig til sølv ved EM ? Eller sad du og spillede "1992" forfra og bagfra? Det er ved den søde grød lang tid siden, Danmark har haft en fodbold-eufori mage til !
Hvis DBUs bestyrelse afspejler dine anskuelser, er det sørme ikke underligt at kvindefodbold bliver underkendt og nu massakreret.

John - det ved man jo ikke rigtigt noget om, idet kvindefodbold stort set ingen eksponering får. Tilskuerne har reelt set kun valget mellem nogle mænd og nogle andre mænd.

Personligt ser jeg aldrig fodbold. Med mindre Ronaldo er med; han har jo så pæne ben.

Eva Schwanenflügel

Mette Poulsen, min mor var helt vild med Laiao på det brasilianske landshold under VM på grund af hans flotte ben.
Hvorfor er mændene så ikke vilde med kvindefodbold?
Ej, er det ikke en lidt usportslig diskussion?
Synes det er vigtigere, at Danmark repræsenterede sig fantastisk godt ved kvinde - EM.

Torben Bjerrehuus

Kan man ikke løse ligestillingsproblemet ved at give mændene kr. 2571 pr landskamp, dvs det samme som kvinderne. Så slipper vi for tåbelige debatindlæg, forhåbentlig også for sportssiderne i aviserne, og de involverede kan få sig et arbejde :))))

Mette Poulsen, Pernille Bévort og Sven Christensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Torben Bjerrehus, du elsker ikke fodbold tror jeg ;-)

Henrik holm hansen

mon ikke de 500000 kunne findes ved at skære lidt bestyrelses honorar og skrotte alle gyldne håndtryk og eftervederlag!!!!!!!!!!!

Tina Pedersen, Sven Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

DBU er en idiotisk institution på linje med DDR. Hvornår kommer herrerne med et ordentligt input?

Hvad med at der kommer kvinder med i DBU's bestyrelse.?
Eller splitte DBU op i en mande- og kvindeafdeling.?

Eva Schwanenflügel

Holger Madsen, min tanke i den grad!

Eva Schwanenflügel

Men Helle Thorning har været med i kommissionen. Hvorfor har hun ikke forhindret dette idiotiske nederlag for kvindefodbold? Hvorfor har Helle Thorning ikke udtalt sig?

@Eva Schwanenflugel
Nej jeg har desværre aldrig været på Antarktisk - jeg var i Ildlandet men det er det tætteste jeg har været på Sydpolen
Hvad mener du med der ikke har været en lignende eufori?
At der var mange der så det gratis i TV ? For hvis det drejer som om folk der rent faktisk betaler med en del af deres opsparede arbejdskraft så var euforien noget større til den seneste herrelandskamp hvor der mødte ca 40.000 betalene op.
Og stop med at sammenligne EM i 1992 med kvindelandsholdet- international herrefodbold er kæmpestort med ufatteligt mange udøvere på eliteplan kvindefodbold er i de allerfleste lande en nichesport.
Hvornår var det du sidste havde brugt penge på at se kvindelandsholdet?
Du "glemte" at svare :)

@Mette Poulsen
Jo du har et valg - 3F ligaen spiller i hele Danmark så ud på stadion og støt dem

De har brug for det

Grundspillet
Knap 2% stigning

Samlet gennemsnit på 133 (131)

Fortuna Hjørring har højeste gennemsnit (ude+hjemme) med 203 tilskuere på lægterne (197)

Højeste tilskuertal var til topkampene mellem Brøndby og Fortuna Hjørring. Til begge kampe var der 412 tilskuere.

Laveste tilskuertal var til kampen mellem KoldingQ og Brøndby. Her mødte kun 50 tilskuere frem

Sven Christensen

Når i egen opfattelse "dygtige forretningsmænd" overtager ansvaret for en nationalsport kan det kun gå galt, og det gør det så.

Har I tænkt over hvor meget Danskerne betaler til diverse TV-kanaler for at se landskampe? Hvad har det med et "landshold" at gøre?

At DBU´s feudale ledelse ikke har evnet at sælge kvindelandsholdets kampe til en pris, som nemt opnås i vores nabolande, kan vi ikke klandre kvindelandsholdets spillere for. De har gjort det historisk godt i de seneste år.

Igen ser vi en ledelse, som er helt frakoblet virkeligheden ud over deres egen løn og privilegier. Suk.

Karsten Aaen, Holger Madsen, Eva Schwanenflügel og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar

@Svend Christensen
Ja jeg er da sikker på at kvindefodbold er en kæmpe milliard forretning alle andre steder i verden.
Mon ikke Skysport snart kommer med en check med ufatteligt mange nuller til 3F ligaen med dens 113 tilskuere i snit....

Og bliv nu ved med at huske på at uden DBU til at dække underskudet ville kvindelandsholdet have været lukket for maaaaaaaange år siden

Sven Christensen

Konflikten handler ikke primært om penge, men om at blive respekteret som ligeværdige mennesker med et erhverv og en erhvervsrisiko. Det har DBU åbenlyst svært ved, når vi taler om kvindelandsholdet.

Helt anderledes forholder det sig med Herrelandsholdet, og DBU´s fordeling af tilskudsmidler til de rigtige venner rundt om i landet.

Hvis DBU´s ledelse vil argumentere omkring kvindelandsholdet som en "forretning", så er det den samme ledelse, der i årevis har forsømt at udvikle netop den forretning. Ikke at ledelsen har krævet mindre i egen hyre af den grund.

Maiken Guttorm, Tina Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Sven Christensen

Det er ikke forbudt at se ud over andedammen. Hvorfor ser vi ikke tilsvarende problemstillinger i Sverige, Norge, England, Tyskland, osv. ?
Det er måske en overvejelse værd for tilhængerne af DBU´s enerådige "ledelses hierarki".

Det handler da om om penge !
Hvad skulle det ellers handle om?
Dels er der lønstigningen - som logisk handler om penge men så er der også forskellige ting med arbejdsgiverforholdet som bla. vil give dem krav på samme standarter som herrene - flere udgifter ergo det handler om penge
.......og skal vi så ikke tage en til gang ? Holdet giver i forvejen kæmpeunderskud !
Uden DBU havde holdet været lukket for længe siden

@Eva Schwanflugel
Hvor mange penge var det du havde brugt på kvindefodbold igen ?
Og du tror ikke at Paul Pogba i Manchester United tjener mere end Nadim ?
Du tror ikke at folk der dyrkere herresport I USA tjener mest ?
Hvis jeg er på Sydpolen så er du på månen :)

Eva Schwanenflügel

John Hansen, nej det handler ikke om penge, det handler om ligestilling.
Jeg er ked af at måtte sige det, men du optræder på mændenes vegne i forhold til mændenes forholdsregler.

Sider