Læsetid 3 min.

Om lidt barberer jeg håret af og råber ’Only women on the land’

Jeg er med på, at de identitetspolitiske grupper kan virke rigide ­– måske endda fjollede. Men med deres mod baner de vejen for, at marginaliserede tavse tør hæve stemmen
Den identitetspolitiske venstrefløj kan meget nemt komme til at virke som en stram halvreligiøs tante, der hele tiden forsøger at købe sig aflad ved at gå i rette med andre synderes privilegieblindhed.

Den identitetspolitiske venstrefløj kan meget nemt komme til at virke som en stram halvreligiøs tante, der hele tiden forsøger at købe sig aflad ved at gå i rette med andre synderes privilegieblindhed.

12. oktober 2017

For nogen tid siden var jeg til en kvindefest, der blev arrangeret af et netværk, der kalder sig Female Oxygen. Overskuddet fra festerne gik til queer-kvinder fra andre lande, denne gang til en organisation, der kæmper for lesbiskes rettigheder i Kina.

Der var pyntet op med lanterner, der blev serveret kinesisk mad, og værtinderne havde taget kimonoer og rishatte på. Da billederne fra festen blev lagt ud på Facebook, havnede de hvide værtinder i en shitstorm af dimensioner, fordi intersektionelle feminister mente, de gjorde asiatiske kvinder til en karikatur. De blev i utvetydige vendinger bedt om at fjerne kimonobillederne.

Det besynderlige ved den begivenhed var, at den blev et møde mellem to bevægelser, der er betydningsskabende for den tid, vi lever i. Og for mit eget liv. Den ene bevægelse er den, der har fostret sådanne kvindefester, som på en måde er arvtagerne til Femølejren og andre af de rendyrkede kvindefællesskaber, der skabte et fristed for kvinder som mig.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Anbefalinger

  • Brugerbillede for David Zennaro
    David Zennaro
  • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
    Eva Schwanenflügel
  • Brugerbillede for Peter Knap
    Peter Knap
David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer