Læserbrev

Ligestilling af eliteamatører

Debat
23. oktober 2017

Jonathan Rafael-Weis skriver i en kommentar den 19. oktober, »at kvindelandsholdets lønkamp ikke er en ligestillingskamp« (den 19. oktober). Her rammer han helt ved siden af målet.

For det første er der ikke tale om nogen lønkamp. Det ville forudsætte, at det er et arbejde at spille på landsholdet. Men det er det netop ikke.

Spillerne er professionelle i deres klubber, men på landsholdet optræder de som eliteamatører i deres fritid. Da det er en længerevarende fritidsbeskæftigelse at være landsholdsspiller hen over en sæson, modtager de forskellige former for kompensation.

For det andet er det en ligestillingskamp. Det, som Spillerforeningen kæmper for er en ligestilling af kompensationsydelser for mænd og kvinder på de respektive landshold. Her er Norge et skridt foran, idet Norges Fotballforbund og spillerforeningen NISO for nylig kom til enighed om lige rammebetingelser for de mandlige og kvindelige landsholdsspillere på A-niveau.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Børge Neiiendam

Jeg ved ikke om Ejgils lille kommentar, bringer mig nærmere en forståelse af hvad konflikten imellem kvindernes fordboldlandshold og DBU egentligt drejer sig om, men det er en forfriskende kort analyse.

Tak.