Læserbrev

Vi må lægge pres på Myanmar

Debat
9. oktober 2017

Siden slutningen af august er konflikten mellem Myanmars militær og rohingyaerne eskaleret. Det har resulteret i, at langt over 400.000 rohingyaer er flygtet til nabolandet Bangladesh for at undslippe den vold og diskrimination, de er blevet udsat for i Myanmar.

Konflikten med rohingyaerne er ikke ny, men den er eskaleret under Aung San Suu Kyis styre – blandt andet fordi hendes regering har forhindret FN i at undersøge forfølgelsen af rohingyaerne. For at stoppe denne etniske udrensning af rohingyaerne bør vi stå sammen og lægge et fælles politisk pres på Aung San Suu Kyi og resten af Myanmars regering.

Aung San Suu Kyi selv forstår nemlig ikke, hvorfor rohingyaerne flygter. Hun forholder sig hverken til anklagerne fra FN, menneskerettighedsorganisationerne eller andre landes regeringers kritik af det burmesiske militærs overtrædelse af menneskerettighedskonventionen.

Aung San Suu Kyi, der selv i mange år har siddet i husarrest, bør dog om nogen vide, at en politisk indblanding i konflikten er nødvendig. Som regeringsleder bør hun gå forrest og vise politisk lederskab og handlekraft ved at sætte en stopper for militærets voldsomme udrensning af rohingyaerne. Indtil da må verdenssamfundet stå sammen og lægge et pres på Myanmar. For vi kan ikke tillade os at se passivt til, når en af nutidens største konflikter sker lige for øjnene af os.

Yildiz Akdogan er MF for Socialdemokratiet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her