Læserbrev

Tolkekorps må ikke blive en sovepude for regionerne

31. oktober 2017

I et forsøg på at komme dårlig tolkning til livs har Region Syddanmark nu foreslået at oprette deres eget tolkekorps. Det er uden tvivl et skridt i den rigtige retning, idet det kan føre til en mere driftssikker levering af tolkebistand og færre fejlbehandlinger.

I sidste ende kan det styrke patientsikkerheden. Et offentligt ansat tolkekorps må dog ikke blive en sovepude for regionerne og andre aktører, der får leveret tolkebistand. Man skal stadig arbejde på at sikre tolkning af tilstrækkelig kvalitet.

På kort sigt kan udfordringen løses ved opkvalificerende kurser og ansættelse af erfarne og kvalificerede tolke, som i forvejen findes på markedet.

På lang sigt skal man sørge for at oprette en tolkeuddannelse samt indføre tolkecertificering og et nationalt tolkeregister – disse tiltag er den eneste rigtige og bæredygtige løsning på udfordringerne med dårlig tolkning.

Søren Rasmussen fik et job som swahili- tolk uden at blive testet. Nu får sagen Region Syddanmark til at ville lave eget tolkecenter.
Læs også

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Jesper Harder Søndergaard
Eva Schwanenflügel og Jesper Harder Søndergaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu