Læserbrev

Efteruddannelse for alle

Debat
2. november 2017

Fremtiden venter som bekendt ikke på nogen. Og med den fart, der er på udviklingen af arbejdsmarkedet inden for blandt andet digitalisering og automatisering, stiller det krav til alle faggrupper.

Uanset om man er elektriker, ufaglært, biolog eller matematiklærer, er efteruddannelse afgørende for, at man kan udvikle sig fagligt og dermed fastholde sin tilknytning til arbejdsmarkedet gennem hele arbejdslivet. Til gavn for den enkelte og for samfundet.

Her i weekenden er der indgået en trepartsaftale om voksen-, efter- og videreuddannelse. Det største fokus er på ufaglærte og faglærte, fordi mange inden for disse grupper har brug for et massivt løft. Men der er også brug for, at arbejdstagere med en lang uddannelse videreudvikler deres viden.

En nyuddannet akademiker kan ikke klare sig 50 år på arbejdsmarkedet uden efteruddannelse. Derfor har vi arbejdet for – og er lykkedes med – at der nu i et særskilt spor skal ses nærmere på, hvordan vi sikrer udvikling til dem med videregående uddannelse. Jeg vil appellere til, at politikerne tænker visionært i det forløb, så vi sikrer efteruddannelse til alle.

Camilla Gregersen er formand for Dansk Magisterforening

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her