Læserbrev

Finansiering af bandepakken kan skabe parallelsamfund

Debat
8. november 2017

Da regeringen præsenterede sin nye bandepakke til 90 millioner kroner om året, var vi mange, der tænkte: Gad vide, hvor de pengene skal komme fra? Fængselsdomme er dyre, og i modsætning til forebyggende indsatser er der ikke dokumentation for, at strengere straffe vil føre til mindre kriminalitet.

Finansieringen har vi nu fået svar på. Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil skære i børnepengene for de familier, der kommer til Danmark for at bo. Deriblandt nogle af de allermest udsatte mennesker i vores samfund – de børnefamilier, der flygter hertil fra krig og forfølgelse, og som har allermest brug for at blive inkluderet i samfundet.

Ifølge regeringens egne tal vil omkring 19.500 børn blive berørt i løbet af de næste seks år. Det kan få store konsekvenser for børnenes sociale liv og trivsel i Danmark, hvilket også påpeges af Dansk Flygtningehjælp. Fattigdom ekskluderer børn fra fællesskabet og skader integrationen.

Partierne har tydeligvis glemt Børnekonventionen, som Danmark tiltrådte i 1989. Alle børn i Danmark skal lovgivningsmæssigt behandles på lige fod – uanset forældrenes nationale oprindelse og formueforhold. Det troede jeg faktisk også, at Socialdemokratiet vægtede højt.

Og skatteminister Karsten Lauritzens (V) evindelige autosvar om, at det skal kunne betale sig at arbejde, er helt malplaceret, da de familier, hvor forældrene arbejder, også bliver ramt.

Spareøvelsen skaber mere fattigdom, forskelsbehandling og eksklusion af nogle af de mest udsatte børnefamilier i vores samfund. Hvordan hænger det sammen med partiernes erklærede ønske om at bekæmpe parallelsamfund?

Josephine Fock er MF for Alternativet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Frede Jørgensen

Ja, Josephine, i konstaterer, og det er hvad man hører fra oppositionen - der er ingen direkte fight mod idiot regeringen!

Eva Schwanenflügel

Regeringen siger et og gør noget andet. No surprise.. :-(