Folk

FOLK

Debat
15. november 2017

Mæglere

Søndag aften indgik de rivaliserende bander Brothas og Loyal to Familia våbenhvile i den københavnske bandekrig. Det er angiveligt såkaldte ’fædregrupper’, bestående af velansete mænd med familiære forbindelser til bandemedlemmer, der har mæglet freden.

Skeptikere

Ikke alle glæder sig over civilsamfundets indgriben. I en leder i Berlingske beskrives aftalen som en »hån mod retsfølelsen«, Trine Bramsen (S) finder det »bekymrende«, at fædrene ikke har sat ind før, og Søren Pind (V) kalder det »parallelsamfundenes magt«

Monopolister

I Gentofte har de andre problemer. Borgmester Hans Toft (K) har købt samtlige større annoncerpladser i lokalavisen Villabyerne op til kommunalvalget. I to uger har bykongens ansigt dækket halvdelen af avisens forsider samt helsider på side tre og fem.

Pluralister

Hans Toft siger selv, at annoncerne mest af alt er en lokal »tradition.« Omvendt mener Villabyernes redaktør, at bladet måske bør sikre en »større variation« i valgreklamerne »af hensyn troværdigheden og pluralismen,« siger han til Berlingske.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Nu har jeg for længst frabedt mig reklamer og lokalaviser, og en medvirkende grund hertil var, at Amagerbladet var på samme vis var fyldt med annoncer for DF.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar