Folk

FOLK

Debat
18. november 2017

Branchemænd

I Weekendavisen går instruktør Ole Bornedal og anmelder Bo Green Jensen i rette med #MeToo-kampagnen, der har rystet filmbranchen de seneste uger. Bornedal finder ikke bare kampagnen småborgerlig. Han vil næsten gå så vidt som til at kalde den socialfacisme. 

Grænsebrydere

Bornedal har ikke meget til overs for folk, der »føler sig traumatiserede 25 år efter et klask i røven.« Film og teater er grænseoverskridende arbejde, skriver han. Så »hvis man ikke kan tåle blod, skal man ikke blive kirurg,« skriver han i en særligt smagfuld sammenligning.

Forførere

Anmelder Bo Green Jensen kalder #MeToo »en standret, der demonstrerer det værste ved nettet.« Kampagnen blander nemlig forskellige ting sammen i en stor pærevælling, »som vil skabe uoprettelig afstand og dræbe forførelsens kunst,« skriver han.

Ofre

I slutningen af Bo Green Jensens kommentar sætter anmelderen trumf på. »For tiden er atmosfæren i branchen som under den kinesiske kulturrevolution,« skriver han. »Ofrene bekender, beklager og angiver hinanden. Bagefter bliver de sendt langt ud på landet.« – Ofrene?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her